Blog

Uticaj Jevgenija Aleksejeva na Boks Kamp u Benidormu, Španija
Uticaj Jevgenija Aleksejeva na Boks Kamp u Benidormu, Španija

Često se spominje kao najteži trening koji jedan sportista mora izdržati. U Holivudu možemo videti kako medicinke (teške lopte za medicinske vežbe) udaraju u osunčani pleksus, razne scene usporenih snimaka uz inspirativnu i nadahnjujuću muziku,ali veoma često i čvrst, ponekad predvidljiv, scenario. Medjutim to je Holivud, a stvarnost je malo drugačija.

MightyTips ambasador Jevgenijs Aleksejevs reaguje na Canelo-Charlo borbu
MightyTips ambasador Jevgenijs Aleksejevs reaguje na Canelo-Charlo borbu

Da li je ovo najbolje što smo videli od Kanela Alvareza u poslednjih nekoliko godina? Vrlo verovatno. Nakon borbe, izjavio je: "Niko ne može pobediti ovakvog Kanela. Ja sam snažan borac - sve vreme. Ja sam snažan čovek.". Moramo se složiti da je u potpunosti u pravu. Bila je to fenomenalna borba od strane borca koji je imao šta da pokaže nakon poraza jednoglasnom odlukom od strane Dmitrija Bivola, kontroverzne pobede nad starijim Genadijem Golovkinom i ubedljive pobede nad Džonom Rajderom. Ovakvim borbama definitvno je svima zapušio usta.

Najbolje bokserske borbe u oktobru 2023 godine prema MightyTips
Najbolje bokserske borbe u oktobru 2023 godine prema MightyTips

Uprkos obećavajućim borbama, Septembar mesec bi mogao biti razočaravajuć za mnoge ljubitelje boksa. Bilo je veoma malo iznenađenja i nepredvidivih mečeva kada se pogledaju najbolji 5 boks mečevi u Septembru. Joy Joyce je doživeo drugi razarajući poraz od Zhilei Zhanga i sada se mora pritajiti i razmisliti kako da pronađe način za svoj povratak. Sa druge strane, Big Bang Zhang ustremio se na borbe sa unosnim nagradama - Potencijalna borba protiv Tysona Furyja čini se malo verovatnom u bliskoj budućnosti. Nakon glasina da je Britanac postigao uslove s Oleksandrom Usykom, mogao bi se razmotriti meč sa Danielom Duboisom. Dubois je izgubio na kontroverzan način od Usyka u Avgustu, a sukob između njih dvojice mogao bi imati smisla za oba borca.