Sportsko klađenje sa DinaCard

Ažuriranje:

DinaCard je proizvod Narodne banke Srbije (NBS) i pokrenuta je 2003. godine, kao domaća kartica, kao nacionalna platna kartica Republike Srbije.

Glavni razlog zašto je NBS, kao državni regulatorni finansijski organ, osnovala DinaCard jeste činjenica da se do tada gotovo 90% transakcija obrađivalo u inostranstvu (Visa, Maestro, MasterCard), pa je NBS imala slab ili nikakav uvid u transakcije koje obavljaju njeni građani.

NBS je napravila dobru podlogu, male troškove i povoljne, uslove, tako da gotovo sve banke koje posluju na teritoriji Republike Srbije uđu u sistem DinaCard, a korisnike je motivisala provizijama i ostalim troškovima koji su srazmerni našem životnom standardu.

Online Kladionice koje podržavaju DinaCard

Pronađeno: 4 Kladionice

Mesto Kladionica Bonus Uzmi
1

Mozzartbet

Zavrti točak sreće i osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100,000 RSD

Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAvare.org

2

Maxbet

Uplati depozit i osvoji 10 dana besplatnog kladjenja

Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAvare.org

3

Circus

Osvoji 10 FREEBET-a od po 500 RSD

Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAvare.org

4

Superbet

Uzmi 100% bonusa na prvi depozit do 20,000 RSD

Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAvare.org

FAQ

?

Kako da nabavim DinaCard karticu?

DinaCard se dobija kao osnovna kartica pri otvaranju bankovnog računa i njeno izdavanje je besplatno.

?

Kako da izvršim uplatu putem DinaCard?

Pronađite karticu „Uplati” na vašem nalogu kod online kladionice, pratite korake i novac će veoma brzo biti uplaćen.

?

Kada će uplaćeni novac biti dostupan na nalogu online kladionice?

Nakon izvršene uplate novac Vam je dostupan ODMAH.

?

Da li se transakcije naplaćuju?

Ne, DinaCard je nacionalna kartica i jedna od njenih prednosti je što se transakcije ne naplaćuju.

?

Da li mogu da isplatim sredstva sa naloga na DinaCard?

Ne, ova opcija ne postoji. Online kladionice nude samo dve opcije za isplatu, na bankovni račun i lično preuzimanje nakon rezervacije sredstava na nalogu.

Da li je DinaCard bezbedna?

Kao i sve platne kartice, da biste zaštitili svoje podatke i svoj novac potrebno je da DinaCard i njen pin pažljivo čuvate. Kod uplata putem DinaCard, ona mora da se vodi na vas, odnosno, na kartici mora da piše Vaše ime i prezime. DinaCard je zaštićena EMV tehnologijom odnosno, čipom koji onemogućava da vaša kartica bude prekopirana ili klonirana.

Međutim, za plaćanja preko interneta ne postoji dodatan vid zaštite poput „Verified by Visa“ za Visa kartice ili „3D Secure Code“ za MasterCard, ali je i sa postojećom zaštitom nivo bezbednosti na zadovoljavajućem nivou. Za bezbednost vaših sredstava brine se Republika Srbija, odnosno Narodna banka Srbije, a drugi krug zaštite je web servis (najčeće je to Monri Payments) za plaćanje koji je posrednik kod online uplate.

Još jedan vid zaštite je da nabavite namensku DinaCard prepaid karticu koju ćete koristiti isključivo za plaćanje preko interneta. Pogodnost ove kartice je što ona nije vezana za vaš bankovni račun, već se za nju otvara poseban, namenski račun. Sa ove kartice trošite onoliko koliko ste na nju uplatili.

Šta možete učiniti da zaštitite svoje podatke i novac:

 • Potražite DinaCard prepaid karticu
 • Kladite se samo u proverenim online kladionicama
 • Koristite renomirane internet pretraživače
 • Pratite transakcije sa vaše kartice
 • Čuvajte svoju karticu i PIN kod

Kako nabaviti DinaCard karticu?

U većini banaka izdavanje DinaCard je besplatno i vodi se kao osnovna debitna platna kartica, a transakcije su besplatne, osim onih na bankomatima koje definiše izdavalac platne kartice. Dakle, DinaCard je sada, praktično, ono što je pre bila plastificirana kartica koju ste dobili kada ste otvorili bankovni račun.

Ovu karticu će Vam verovatno ponuditi u banci kada prvi put otvorite račun, ali svakako ćete morati da popunite zahtev za njeno izdavanje. Osnovna kartica koju će Vam banka ponuditi je DinaCard debitna kartica, vezana za vaš bankovni račun, koja je namenjena za plaćanje na domaćem tržištu i za plaćanje preko interneta.

Da biste dobili prepaid karticu, morate to od radnika u banci naglasiti i podneti zahtev.

Uplate i isplate DinaCard karticom u kladionicama

Uplata na kladionicu sa DinaCard je veoma jednostavna. Sve online kladionice su maksimalno uprostile postupak uplate i kroz nekoliko koraka novac će biti dostupan za online klađenje.

Od podataka za uplatu pripremite:

 • Novac na kartici,
 • Ime i prezime (upisite ga tačno kako piše na kartici),
 • Adresu sa poštanskim brojem,
 • Broj mobilnog telefona,
 • e-mail adresu,
 • broj kartice,
 • datum isteka u MM/GG formatu, i
 • CVV kod sa poleđine kartice (skroz desno na poleđini kartice).
 1. Korak 1: Pronađite karticu “Uplati” na vašem nalogu. Nakon klika na karticu prikazaće Vam se ovakav ili sličan prozor sa opcijama za plaćanje. Izaberite opciju za plaćanje platnim karticama (gde ona postoji), odnosno karticu gde je definisano da je namenjena za plaćanje sa DinaCard.
  dina-korak-1-600x600sa.png
 2. Korak 2: Ovde će vam izaći prozor gde su prikazane sve platne kartice koje konkretna online kladionica podržava. Unesite iznos koji želite da uplatite (minimum 500 dinara), kliknite da prihvatate uslove korišćenja i polje da želite da koristite prethodno sačuvanu karticu ukoliko ste ranije uplaćivali i sačuvali podatke sa kartice. Na dnu ovog prozora biće prikazane i eventualne prethodne uplate karticama.
  dina-korak-2-600x600sa.png
 3. Korak 3: Dalje vas online kladionica vodi na sajt web servisa sa kojim sarađuje, kao posrednika za izvršenje transakcije. U ovom slučaju to je Monri Payments, koji vam daje dodatnu bezbednost vaših podataka i transakcija. Ovde unosite vaše ime i prezime (sa kartice), adresu stanovanja sa gradom i poštanskim brojem i broj mobilnog telefona. Sa desne strane, odnosno ispod ovih polja biće prikazano i u čiju korist vršite uplatu, svrha uplate, broj uplate i iznos koji uplaćujete. Kliknite “Continue to payment”.
  dina-korak-3-600x600sa.png
 4. Korak 4: Na sledećem prozoru unosite podatke sa kartice i vašu e-mail adresu. Od podataka sa kartice potrebni su vam broj kartice (ne broj bankovnog računa), datum isteka kartice u formatu MM/GG i trocifreni CVV broj sa poleđine kartice. Na poleđini kartice pored polja za potpis nalaze se dve grupe brojeva, jedan četvorocifreni i jedan, desno, na ivici kartice, trocifreni broj. Vama treba taj desni trocifreni broj. Kliknite “Pay” ili “Plati” i tako završite proces uplate.
  dina-korak-4-600x600sa.png

Klađenje online sa DinaCard kod Maxbet kladionce

Maxbet podržava klađenje preko DinaCard. Zapravo, na njihovom sajtu opcija plaćanja platnim karticama je objedinjena.

Kasnije, unošenjem broja kartice sistem će sam registrovati da li je to uplata na kladionicu sa DinaCard, MasterCard, Visa ili Maestro karticom. Ceo postupak uplate je transparentan i brz, a novac je odmah po uplati dostupan za online klađenje. Maxbet koristi Monri Payments web servis kao dodatni vid zaštite korisničkih podataka.

Iskoristite paket dobrodošlic

Iskoristite paket dobrodošlice koji važi za sve nove i postojeće korisnike Maxbet kladionice. Bonus se zove “3 su za sreću” i uključuje 50% bonusa za depozite do 15.000 dinara + 50 poklon spinova na 1. depozit, 30% bonusa za depozite do 10.000 dinara + 30 poklon spinova na 2. depozit i 20% bonusa za depozite do 5.000 dinara + 20 poklon spinova na 3. depozit.

Da igrate Mišljenje

Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAvare.org

Klađenje online sa DinaCard kod Soccerbet kladionce

Soccerbet takođe podržava klađenje preko DinaCard kao metoda uplate depozita. Da biste uplatili novac na svoj nalog potrebno je da uđete u svoj profil i potražite karticu „Uplati”.

I ovde postoji samo jedna kartica, „Uplata platnom karticom”, koja je objedinjena za sve podržane vrste kartica. Unosom željenog iznosa i čekiranjem da prihvatate uslove korišćenje i klikom na “Uplati”, prelazite na novi prozor.

U ovom slučaju, kao posrednički web servis za izvršenje transakcija, Soccerbet koristi Banku Intesa. Postupak je isti, unesite broj kartice, datum važenja kartice i trocifreni kod sa poleđine kartice i kliknite na “Plati”.

Prednosti i mane

DinaCard je domaća, nacionalna kartica, dakle korišćenjem ove kartice podržavate svoju državu, eventualne provizije ne odlaze nekoj stranoj firmi, već ostaju u zemlji.

Što se tiče bezbednosti, tačno je da se za razvijanje zaštite podataka stara tržište, jer nebezbedne platne kartice neće moći da se koriste a kompanije koje su njihovi vlasnici će propadati, ali svakako je dobra stvar da na vašoj strani bude i država kao vlasnik DinaCard kartice.

Možda je jedina mana uplata preko DinaCard kartice ta što ona nema dodatni vid zaštite podataka kao što to ima sistem “Verified by Visa” za Visa kartice (slanje privremenog koda na broj mobilnog telefona koji morate da unesete u roku od 5 minuta) ili “3D Secure Code” za MasterCard (dodatna lozinka koju unosite na kraju transakcije).

Prednosti

Ograničenja

Ne postoji dodatni vid zaštite poput “Verified by Visa” kod Visa kartice ili “3D Secure Code” kod MasterCard kartice.

Vreme obrade transakcija, naknade i organčenja

Uplata putem DinaCard se evidentira odmah nakon uplate i istog trenutka možete koristiti novac koji ste uplatili za online klađenje. Sve kladionice definišu minimalne iznose za uplatu, koji obično iznose 500 dinara, dok maksimalni iznos nije definisan.

Isplata na DinaCard nije moguća, već se sve isplate vrše na vaš bankovni račun ili sredstva rezervišete, pa ih sa privremenim kodom podižete u poslovnici izabrane kladionice.

Online kladionice definišu minimalne (samo za isplate na bankovni račun) i maksimalne iznose za isplatu. Minimalni iznosi za isplatu na bankovni račun se kreću od 500 do 1.000 dinara, a maksimalni iznosi idu od 2.000.000 do 12.000.000 dinara.

Vreme obrade depozita, naknade i limiti

Vreme obrade depozita, naknade i limiti
Sajt za klađenje Brzina uplate Besplatno Limiti Min/Max
Odmah 0% 500 RSD/neograničeno
Odmah 0% 500 RSD/neograničeno

Vreme isplate, naknade i limiti

Vreme obrade depozita, naknade i limiti
Sajt za klađenje Brzina uplate Besplatno Limiti Min/Max
Do 72 sata 0% 500 RSD/12.000.000 RSD
Do 72 sata 0% 500 RSD/12.000.000 RSD

Alternativne metode plaćanja

 • Mastercard-100x100sa

  Proces uplate MasterCard karticom je isti kao i sa svim ostalim platnim karticama uz dodatni bezbednosni sistem koji se zove “3D Secure Code“.

  Više
 • ipay-100x100sa

  Uplata preko IPay vrši se unošenjem E-money pin koda i poslednje 3 cifre sa potvrde o izdavanju vaučera.

  Više
 • PngItem_387696-100x100sa.png

  Uplata preko DinaCard kartice je slična sa uplatom preko Visa, uz razliku što Visa ima još jedan korak, odnosno bezbednosni web servis “Verified by Visa”.

  Više
 • bankovni-racun-100x100sa

  Uplata preko bankovnog računa se vrši opštom uplatnicom, elektronskim i mobilnim bankarstvom. Transakcija se obično proknjiži na vaš nalog u roku od 24 sata.

  Više

Ukratko

DinaCard je jedina domaća platna kartica koja je prisutna na našem tržištu od 2003. godine. Klasifikovana je kao nacionalna i njen prevashodni cilj je bolji uvid države u transakcije građana, odnosno sprečavanje sive ekonomije.

DinaCard platni sistem funkcioniše savršeno, oformljen je u skladu sa svim svetskim bezbednosnim standardima i zadovoljava sve potrebe korisnika. Iza DinaCard stoji Narodna banka Srbije i država Srbija, pa se može reći da su podaci korisnika bezbedni. Sa DinaCard sistemom sarađuju gotovo sve online kladionice koje podržavaju uplate depozita platnim karticama, a provizija na transakcije se ne naplaćuje. Jedini nedostatak klađenja preko DinaCard je što ne postoji dodatni vid zaštite podataka poput onog koji ima Visa ili MasterCard.

Sve u svemu, DinaCard zadovoljava sve potrebe domaćih korisnika, ima dovoljan izbor kartica za različite namene i izdaju je sve banke koje posluju u Republici Srbiji, što je dobar izbor za sportsko klađenje, kao što je klađenje na rukomet.

12 ocene, prosečne 5 od 5

AUTOR RECENZIJE

Stevan Bozic

Stevan Bozic
U betting industriji od 2010. godine, a sve je počelo iz hobija i ljubavi prema sportu.