The Hurricane’ u kampu boksa u Benidormu, Španija

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Često se spominje kao najteži trening koji jedan sportista mora izdržati. U Holivudu možemo videti kako medicinke (teške lopte za medicinske vežbe) udaraju u osunčani pleksus, razne scene usporenih snimaka uz inspirativnu i nadahnjujuću muziku,ali veoma često i čvrst, ponekad predvidljiv, scenario. Medjutim to je Holivud, a stvarnost je malo drugačija.

Stvarnost je u suštini još intenzivnija od onoga što nam Rocky, Apollo Creed i ostali velikani prikazuju na umetničkom platnu.

U ovom članku razgovaramo sa Jevgenijem Aleksejevim, koji nas vodi kroz tipičan trenerski kamp, objašnjava nam zašto može biti korisno posetiti ove kampove, i opisuje nam svoju rutinu života jednog istrajnog sportiste i borca.

Španski bokserski kamp nije odmor i uživanje na suncu

Španski bokserski kamp nije odmor i uživanje na suncu

Nema vremena za sunčanje, tapase i tinto kada ste profesionalni bokser koji učestvuje u španskom bokserskom kampu. Sva pažnja je usmerena na trčanje, fizičku kondiciju, tehnički boks i sesije sparinga iznova i iznova.

Španija je veoma često odabrana destinacija za trenerske kampove, a nakon borbe Jevgenija Aleksejeva u Španiji ove godine, gde je potvrdio titulu favorita prema mišljenju španskih kladionica, stekao je naklonost prema ovoj sunčanoj mediteranskoj destinaciji.

Klima ove zemlje pruža savršenu kombinaciju toplih temperatura i niske vlažnosti, što pomaže poboljšanju izdržljivosti i kondicije, dok bogata bokserska istorija i svetski poznate teretane pružaju sportistima najkvalitetnije resurse za trening.

Ovakva kombinacija ekoloških i infrastrukturnih prednosti čini Španiju idealnom za bokserske kampove.

To je samo jedan od razloga zašto se "The Hurricane" povukao na Iberijsko poluostrvo kako bi se pripremio za svoju narednu borbu. Uradio je upravo ono što nam je obećao prilikom davanja analize i informacija za Canelo-Charlo borba.

Uraganov raspored treninga

Uraganov raspored treninga

Postoje dva dela dana u Uraganovom rasporedu treninga u Španiji - jutarnja i popodnevna sesija.

Jutarnja sesija je potpuno posvećena pripremi.

Uragan nam je rekao sledeće:

Sve se vrti oko intenzivnog trčanja i trčanja za oporavak. Prvo, teram svoj kardiovaskularni sistem do krajnjih granica, gradeći izdržljivost i snagu. Trčanje za oporavak pomaže u procesu ozdravljenja i priprema moje telo i um za sledeći izazovni trening.Tipična sesija za njegov trening uključuje: 6-8 rundi visokointenzivnog trčanja u trajanju od 1-2 minuta, praćenih odmorom od 30 sekundi do 1 minute laganog džoginga ili hoda. Tokom intervala visokog intenziteta, često će trčati do maksimalnih napora, fokusirajući se na eksplozivne pokrete i brzu pokretljivost. Ova kontinuirana kondicija, agilnost i izdržljivost koju stičem iz ovih vežbi doprinose mojoj ukupnoj izvedbi u ringu. Da biste uspeli kao bokser, i najmanji procenat je važan; a ova faza se odnosi upravo na taj jedan procenat.

Popodne je rezervisano za rad na tehnici!

The Hurricane veruje da predan i marljiv rad na tehnici omogućava najboljim od najboljih da ostanu na vrhu:

Trening tehničkog boksa naglašava pravilnu formu, rad nogu i udaranje kombinacija kako bi se osigurala maksimalna efikasnost u ringu. Agilnost i brzina takođe se usavršavaju - mnogo se fokusiram na precizne pokrete i ponovljene serije udaraca kako bih razvio brže reakcije i poboljšao ukupnu brzinu i agilnost. Ponovo, reakcije u deliću sekunde mogu napraviti ogromnu razliku u ovom sportu.

The Hurricane je ambasador MightyTips-a i neporaženi bokser s rekordom od 14 pobeda i nijednog poraza. Njegova nedavna pobeda nad francuskim borcem Dmitri Trenelom u Španiji dodatno ga je podigla na svetskoj rang-listi, i sada se fokusira na sledeće korake.

Ko zna šta je sledeće? Trenutno uživam dok me ovaj osećaj vozi.

Možete ga pratiti i podržati na njegovom putu putem bilo koje od najboljih online kladionica ili mobilnih aplikacija za boks kladjenje koje preporučujemo.

Ukoliko ste ljubitelj kladjenja na UFC, na našem sajtu uvek možete pronaći korisne savete za kladjenje koje naš borac prognozira za ostale borbe. Takodje, kao što znate na našem sajtu možete pronaći i mnogo više od saveta za kladjenje na pojedine borce. Ukoliko ne znate u kojoj kladionici da otvorite nalog, ili pak kako funkcioniše sportsko kladjenje preko bankovnog računa, verujemo da ćete na našem sajtu pronaći i više informacija nego što vam je potrebno.

Pratite boksera @ealekseev na Instagramu i YouTube-u za najnovije informacije o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na maria.gritsak@mightytips.com.