Kako ocenjujemo kladionice?

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Danas na internetu možete saznati skoro sve informacije koje su vam potrebne. Isto je i sa online klađenjem i kladionicama na kojima se možete uživo kladiti. Veliki je broj web sajtova na kojima možete pogledati recenzije kladionica, ali velika većina ima jednu zajedničku stvar. To je da su sve recenzije jako slične i izgleda kao da su ih napisale same kladionice ili su kladionice platile autore sa jasnim instrukcijama za pisanje. Već na samom početku teksta, možete shvatiti o čemu se radi i videti da te tekstove ne pišu osobe sa velikim iskustvom u online klađenju.

Ovde, na MightyTips-u, sve recenzije kladionica napravljene su od strane osoba sa ogromnim iskustvom u ovoj industriji. Gore pomenuti faktori, kao i objektivno rasuđivanje, samo su neki od ključnih segmenata, koji nas izdvajaju od drugih sličnih sajtova. Ne postoji mogućnost da bilo koja kladionica kupi dobru recenziju, jer tako nešto je prosto nedopustivo.

Kako bismo dobili potpunu sliku o nekoj kladionici, izdvajamo bitne segmente, koji zajedno čine jednu celinu i daju sveukupan utisak koji se formira na osnovu činjenica koje su igračima najbitnije. Za svaki segment prikupljamo informacije i onda taj segment ocenjujemo ocenom od 1 do 10, sa kratkim obrazloženjem naše ocene. Jasno je da kladionica koja u nekom od aspekata dobije ocenu „0“ je za izbegavanje, dok je ona kladionica sa ocenom „10“ vrlo verovatno ono što vam je potrebno. Na žalost, još uvek nismo pronašli ni jednu kladionicu koja je toliko dobra, da bismo joj dali ovako visoku ocenu.

specifikacije

Kao što smo već i spomenuli, svaku kladionicu prvo razdelimo na 8 segmenata, a zatim svaki od segmenata analiziramo i ocenjujemo. U nastavku pročitajte koji su to segmenti i na koji način ih ocenjujemo.

Funkcionalnost - Trudimo se da budemo objektivni i ocenjujemo koliko je lako kretati se po web sajtu. Navigacija kroz web stranicu kladionice mora biti brza, intuitivna i jednostavna za upotrebu. Ako igrač potroši 2-3 minuta u potrazi za određenim podudaranjem, to klasifikujemo kao lošu upotrebljivost i u našoj oceni nećemo dati više od 4-5/10. Takođe se uzimaju u obzir i parametri poput brzine učitavanja web stranice, dizajna web stranice i mnogih drugih aspekata koji doprinose korisničkom iskustvu.

Kvote - deo naših recenzija, koji je svakako najlakši za ocenjivanje. Iz svakog sporta biramo 20 nasumičnih igara (iz više, srednje i niže lige) i izračunavamo prosečnu marginu kladionice. Ako kladionica nudi niže kvote od svojih konkurenata, smatramo da nude male kvote i ne može dobiti višu ocenu od 5 - 6/10. S druge strane, ako kladionica često daje kvote veće od proseka na tržištu, a njena margina klađenja je blizu 2 - 3%, bez sumnje bismo je ocenili kao 9-10 od 10.

Mobilni - u ovom segmentu procenjujemo mobilnu verziju web stranice kladionice. Da li je lako kretati se po aplikaciji, prilagođavati korisniku i neometano raditi? Ako vas web lokacija s vremena na vreme odjavi, treba vam vremena da pronađete određeno podudaranje i ukupna brzina je spora, ocenili bismo takve kladionice sa 1 - 4 od 10. Važno je napomenuti da testiramo kladionice na različitim uređajima. Na androidu i iOS-u i pokrećemo testirane kladionice iz različitih mobilnih pregledača kao što su Chrome, Safari, Firefox, Opera, Opera Mini.

Bonusi i promocije – Ovo je segment koji predstavlja „najslađi“ deo naše ocene. Ako kladionica daje igračima razuman bonus na prvi depozit i ima najmanje 3 - 4 paralelne promocije, u kojima možete da učestvujete i dobijete dodatnu vrednost u RSD, ocenili bismo takve kladionice u opsegu 7 - 10 od 10. Zašto 7 - 10? Zavisi od toga koliko bi bili niski uslovi za klađenje. Što je niža opklada, veća je naša ocena. Na primer, ako uzmete bonus od 10.000 RSD uz ulog od 50 puta, to znači da NE MOŽETE unovčiti novac, dok ne postavite opklade na 50.000 RSD. Kao što pokazuje praksa, mnogi igrači su frustrirani i oni podižu svoj redovni iznos tiketa, kako bi ispunili zahteve za „prebacivanjem“. Zbog toga, pokušavamo da identifikujemo ove skrivene zamke i pokažemo sigurne puteve za naše čitaoce.

Vrsta opklada - Na fudbalskom sportskom tržištu, neke kladionice ne pokrivaju manje lige kao što je Srpska liga ili Španska treća liga itd. Znamo da kladionice pokušavaju da izbegnu dojave iz manje lige, koje u tim ligama mogu dobiti prednost nad kladionicama. Neke bodove svakako oduzimamo kladionicama koje pokrivaju samo glavne lige. Većina naših čitalaca se kladi samo na fudbal. Međutim, postoji deo igrača koji traži posebne i izvanredne opklade - Esports (DOTA, Counter Strike, LoL, Starcraft), klađenje na izbore, Evroviziju itd. Što je veća raznolikost, koju nude tržišta klađenja - to je bolja i naša procena, a samim tim je i ocena ovog segmenta bolja.

Kredibilitet - U današnje vreme, zbog strogih zakona, kladionicama i kompanijama, u čijem su one vlasništvu, je veoma teško da posluju na različitim tržištima, ali mi smo još uvek negde u sredini između vremena divljeg zapada i potpuno regulisanog i licenciranog tržišta. Stvari se s godinama poboljšavaju, ali još uvek postoji mnoštvo ilegalnih kladionica, koje imaju obrazac da varaju i oštete svoje kupce. Najčešći slučajevi su:

  • zabrane i deaktivacije naloga,
  • maksimalna kontrola opklada za profitabilne igrače,
  • poništavanje dobitnih opklada
  • odlaganje isplate bez razloga

Kladionice ocenjujemo prema ličnom iskustvu klađenja + oslanjamo se na iskustvo interakcije sa kladionicama naših kolega. Ako ocenimo nivo pouzdanosti stranice za klađenje sa 1 - 6, savetujemo da se igrate sa ovim kladionicama na sopstveni rizik.

william hill kladenje

Brzina isplata – Ovde je matematika veoma jednostavna. Ukoliko ste kladionica, koja pruža usluge neograničenih isplata u roku od nekoliko minuta, dobićete ocenu 10. Ukoliko pak, isplaćujete 1000 RSD na lični nalog u banci, i čekate na to 5 dana, u toj situaciji dobijate ocenu 1-4.

Podrška - od ključne je važnosti da brzo dobijete odgovor na pomoć, kada vam zatreba. Najčešći vidovi pomoći su podrška uživo, telefonski poziv ili e-pošta. Ako kladionica obezbedi sva 3 vida pomoći, brzo reaguje i vaše probleme reši za nekoliko minuta, ocenjujemo takvu uslugu sa 8 - 10/10. Ako provodite više od 10 minuta u chatu uživo, a sa vašim problemom nema napretka - izgubili ste minute svog života. To je zasluženih 1 - 5 / od 10. Pored toga, testiramo podršku koristeći rečnik povezan sa klađenjem da bismo proverili njihovu kompetentnost u polju klađenja.

Mi kreiramo ove recenzije kladionica, kako bismo vam pomogli da izbegnete prevare i nekvalitetne web-sajtove. Pored toga, jedan od naših ciljeva je da istaknemo kladionice koje su stekle reputaciju postižući vrhunske rezultate u svim pregledanim aspektima. Ako tražite recenziju o određenoj kladionici, koja nedostaje na našem web-sajtu, kontaktirajte nas. Pokušaćemo da testiramo izabranu kladionicu i rezultate objavimo u našoj rubrici “Recenzije kladionica”.