Sportsko klađenje sa Visa

Ažuriranje:

Digitalizacija i postepeno prenošenje poslovnih aktivnosti na internetu, uslovilo je da se i kladionice prilagode ovim promenama. One kladionice koje su prve uvidele potencijal online klađenja, ranije su uložile u razvoj poslovanja u ovom smeru, i tako ostvarile primat na tržištu.

Da bi se kladionica mogla nazvati online, sve njene aktivnosti moraju biti sprovedene online. Dakle, registracija, verifikacija, uplate, klađenje i isplate.

Da bi se ispunio ovaj trend stvarani su i servisi za online plaćanje, među kojima je, po pitanju funkcionalnosti i bezbednosti, čini se, najdalje otišla Visa.

Online Kladionice koje podržavaju Visa

Pronađeno: 1 Kladionice

 1. Mozzartbet

  Ocena: 8.3/10

  • Veliki izbor prenosa utakmica
  • Izuzetna korisnička podrška
  • Renomirana i respektabilna kladionica
  • Raznovrsna ponuda tipova

  Zavrti točak sreće i osvoji bonus do 1000% i maksimalnih 100,000 RSD

  Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAware.org

  KLADI SE OVDE idite na Mozzartbet website Mozzartbet recenzija

Često postavljana pitanja

? Kako da nabavim Visa karticu?

Obratite se banci u kojoj imate otvoren račun i zatražite Visa karticu kojom možete plaćati preko interneta.

? Kako da izvršim uplatu sredstava na nalog Visa karticom?

Nakon klika na „Uplati” samo pratite korake. Pripremite novac na kartici i samu karticu da biste čitali podatke sa nje.

? Kada će uplaćeni novac biti dostupan na nalogu online kladionice?

Nakon izvršene uplate novac Vam je dostupan ODMAH.

? Da li naplaćuju transakciju?

Ne, sve transakcije uplata preko visa kartice su besplatne.

? Da li mogu da povučem sredstva sa naloga kladionice na Visa karticu?

Na žalost, to nije moguće. Isplate se vrše samo na uplatno/isplatnom mestu kladionice ili na bankovni račun.

Da li je Visa bezbedna?

Visa je učinila mnogo kako bi transakcije njihovim karticama bile bezbedne.

Mnoge platforme koje se bave posredništvom u plaćanju takođe imaju određene nivoe zaštite. Naravno, ne može se reći ni za jednog pružaoca platnih usluga da je apsolutno bezbedan, jer koliko se bezbednosnih mera i softvera kreira, toliko se i načina za njihovo zaobilaženje iznađe.

U vezi preventivnih bezbednosnih mera, sama online kladionica, je angažovala platformu koja se bavi zaštitom transakcija i ostalih podataka svojih korisnika. Primer ovakve jedne platforme je Monri Payments. Dalje, nailazite na “Verified by Visa” servis, koji se takođe bavi bezbednošću vaših online plaćanja. Ova platofrma daje dodatni nivo zaštite vašim transakcijama, omogućava zaustavljanje i osporavanje transakcije.

A ono što Vi sami možete uraditi je sledeće:

 • Koristite Visa karticu koja nije vezana za vaš račun u banci, na kojem čuvate ostatak vašeg novca
 • Koristite “Verified by Visa” servis
 • Pratite vaše transakcije, odnosno registrujte se da primate SMS poruke od banke kod svake transakcije
 • Koristite samo proverene internet pretraživače
 • Uplaćujte sredstva samo u proverenim online kladionicama
 • Dobro čuvajte vašu karticu

Visa nema drastične mane, bezbednosne sisteme redovno unapređuje i vodi računa da bude ažurna. Jedina zamerka klađenja preko Visa je komplikovanost celog procesa uplate.

Previše je koraka do konačnog depozita sredstava, a i prolaze se dva dodatna web servisa, pored website-a kladionice. Možda bi trebalo da se pojednostavi uplata do određenog iznosa, poput onoga da nije potreban pin kod za plaćanja karticama na POS terminalima do iznosa od 5.000 RSD.

Kako nabaviti Visa karticu?

Apsolutno sve banke koje posluju na teritoriji Republike Srbije izdaju Visa kartice. Banke nude niz vrsta Visa platnih kartica, od Visa Classic, preko Visa Internet, do Visa Platinum.

Suštinskih razlika nema, koriste se za plaćanje na terminalima i podizanje gotovine na bankomatima. Razlikuju se samo naknade za njihovo korišćenje i pogodnosti koje imate. Pa tako, za Visa Platinum karticu, koju izdaje Banca Intesa, mesečna naknada za održavanje košta 1.300 RSD. Uz nju ide i prioritet u redu za šalter na aerodoromu ili osiguranje kupljenog predmeta od oštećenja, krađe ili gubitka na 90 dana.

Visa Electron, Visa PrePaid, Visa Internet i Visa Virtuon kartice su sve nazivi za debitne Visa platne kartice koje se mogu koristiti za internet plaćanja. Ključna razlika u odnosnu na ostale Visa kartice je da ova kartica nije vezana za vaš bankovni račun, već za vaš JMBG, odnosno poseban namenski račun, otvoren isključivo za tu karticu. Dakle, sa nje možete potrošiti onoliko novaca koliko ste na nju i uplatili.

Da biste nabavili ovakvu jednu karticu, potrebno je da odete u poslovnicu banke u kojoj imate otvoren račun i da od radnika na šalteru zatražite izdavanje kartice kojom ćete moći da plaćate na internetu ili preko online aplikacija. Za ove kartice se plaća jednokratna naknada za izdavanje i članarina. Ako imate vremena, obiđite nekoliko banaka i raspitajte se o troškovima izdavanja i održavanja, jer se razlikuju od banke do banke.

Može se desiti da vas u banci ubeđuju kako internet plaćanje možete obavljati i putem drugih Visa kartica, pa im napomenite da želite karticu koja nije vezana za vaš bankovni račun.

Napomena: Plaćanje preko interneta je moguće i uz Visa Classic, ali je tu bezbednost na malo nižem nivou jer ona angažuje sredstva sa vašeg računa na koji verovatno primate platu.

Uplate i isplate Visa karticom u kladionicama

Uplata putem Visa kartice za plaćanje preko interneta je jednostavna i uz nekoliko koraka, novac će biti dostupan na nalogu.

 1. Korak 1: Klikom na karticu “Uplata” otvara se novi prozor sa kojeg birate način uplate. Kod različitih kladionica ovaj prozor izgleda drugačije, ali je suština ista.
  korak-1-visa-600x600sa
 2. Korak 2: Klik na karticu “Maestro, Visa karticom” vodi vas na sledeći prozor gde unosite iznos uplate i štiklirate da Prihvatate uslove korišćenja. Minimalna uplata u Mozzart-u je 500 RSD, a u Meridianbet-u 300 RSD.
  korak-2-visa-600x600sa
 3. Korak 3: Klikom na “uplati” otvarate novi prozor. Sada više niste na website-u kladionice već na posredničkoj platformi za usluge plaćanja. Ovde unosite Vaše ime i prezime, adresu i grad i broj telefona. Na desnoj strani ćete primetiti za koga vršite uplatu, broj uplate i iznos.
  korak-3-visa-600x600sa
 4. Korak 4: Sledeći korak je unos e-mail adrese, broja kartice, datuma isteka u MM/GG formatu i CVV kod. Broj kartice i datum isteka se nalaze na naličju kartice, a CVV kod je trocifreni broj koji se nalazi na poleđini kartice pored mesta za potpis.
  korak-4-visa-600x600sa
 5. Korak 5: Klikom na “Plati” prelazite na sledeći korak. Ovo je jedan od bezbednosnih sistema Visa kartica. Ovde prvo treba kliknuti na “Pošalji OTP”. Tada će na broj koji ste naveli, a koji je registrovan u banci kao Vaš, stići SMS poruka sa jednokratnom sigurnosnom lozinkom.
  korak-5-visa-600x600sa
 6. Korak 6: Unesite privremenu lozinku. Imate 5 minuta za unos, i ovih 5 minuta odbrojavaju na ekranu ispod dela za unos lozinke. Klikom na “Potvrdi”, transakcija će biti izvršena.
  korak-6-visa-600x600sa

Klađenje online sa Visa kod Mozzart kladionice

Jedna od najpoznatijih kladionica koje podržavaju uplatu na kladionicu sa Visa, kao metod plaćanja, kod uplata na online nalog je kladionica Mozzart.

Uplata na kladionicu sa Visa ne ide direktno preko website-a Mozzart kladionice, već preko web servisa za bezbednost transakcija Monri Payments, a dalji proces verifikacije preuzima web servis “Verified by Visa”. Način plaćanja je poprilično transparentan i jednostavan.

Potrebno je samo da imate novac na računu i Visa karticu ispred sebe.

Bonus dobrodošlice

Mozzart kladionice u ponudi imaju veliki broj bonusa i promocija. Bonus dobrodošlice iznosi 100% od prve uplate za sve novoregistrovane korisnike. Jedna od interesantnijih promocija je i Happy Monday Bonus. Sve što je potrebno je da svakog ponedeljka proverite svoj nalog i možda vas tamo sačeka iznenađenje.
Da igrate Mišljenje

Primenjuju se 18+T&C, BeGambleAware.org

Kladjenje online sa Visa kod Meridianbet kladionice

Uplata preko visa kartice moguća je i u Meridianbet-u. Saradnja koju Meridianbet ima sa Visa je ista kao saradnja Mozzart kladionice.

Sve uplate vrše preko web servisa za online uplate Monri Payments, koji vas dalje šalje na Visa web servis “Verified by Visa”. Sve uplate su takođe besplatne i dostupne za sportsko klađenje (klađenje na fudbal, hokej kladenje itd.).

Prednosti i mane

VISA: prednosti i mane

Može se reći da je po bezbednosti Visa jedan od najsigurnijih platnih web servisa. Njihov “Verified by Visa” servis nudi dodatni nivo zaštite i eventualno osporavanje transakcije.

Uz to imaju i veliku brzinu obrade transakcija. Sve transakcije na vaš nalog u kladionici su besplatne, a limiti zavise prevashodno od konkretne online kladionice. Kad je u pitanju klađenje preko Visa kartice, najveća mana je ujedno i najveća prednost, njene sigurnosne karakteristike. Proces uplate za 500 RSD je isti kao proces uplate za 1.000.000 RSD.

 • Ograničenja
 • Ista procedura uplata putem Visa i za male iznose.

Vreme obrade transakcija, naknade i ograničenja

Uplata na kladionicu sa Visa se evidentira odmah i taj novac u tom trenutku možete koristiti za klađenje. Kao što je već rečeno, minimalni limiti za depozit variraju od kladionice do kladionice i kreću se od 300 do 500 RSD.

Online kladionice ne naplaćuju proviziju za ovu vrstu uplate. Što se tiče isplata, domaće kladionice nemaju u ponudi isplate na platne kartice, već samo na vaš bankovni račun i lično podizanje u poslovnicama kladionice. Minimalni iznos za isplatu je uglavnom 500 RSD, dok maksimalni opet varira i kreće se od 2.000.000 RSD dnevno do neograničenog iznosa.

Vreme obrade depozita, naknade i limiti

Vreme obrade depozita, naknade i limiti
Sajt za klađenje Brzina uplate Besplatno Limiti Min/Max
Odmah 0% 500 RSD/neograničeno
Odmah 0% 300 RSD/neograničeno

Vreme isplate, naknade i limiti

Vreme isplate, naknade i limiti
Sajt za klađenje Brzina isplate Besplatno Limiti Min/Max
Do 72 sata 0% 500 RSD/neograničeno
Do 72 sata 0% 500 RSD/ 2.000.000 RSD (dnevno), 3.000.000 din.(nedeljno)

v

Alternativne metode plaćanja

 • Skrill

  Uplata preko Skrill-a je poprilično jednostavna. Nakon što unesete iznos uplate, website Vas vodi na login prozor Skrilla, gde unosite e-mail adresu i lozinke, kliknete “PAY NOW” i transakcija je izvršena.

 • iPay

  Da biste uplatili novac preko iPay morate prvo da kupite iPay vaučer. Za uplatu unosite E-money pin i poslednje 3 cifre potvrde o izdavanju elektronskog novca.

 • Dinacard

  Uplata sa Dinacard je slična uplati preko Visa kartice, osim što ne postoji sistem verifikacije SMS kodom.

 • Bankovni račun

  Uplata preko bankovnog računa se obavlja opštom uplatnicom, elektronskim i mobilnim bankarstvom. Uplata će biti registrovana u roku od 24 sata. 

Ukupan utisak

Visa nije jedini, ali je definitivno jedan od najpouzdanijih servisa za uplate depozita na naloge u kladionicama, ali i za generalno plaćanje preko interneta.

Nude dodatne nivoe bezbednosti i zaštite platioca, iako to ne moraju. Na primer, Payoneer takođe izdaje karticu kojom možete plaćati preko interneta, ali nema sve ove nivoe sigurnosti. Međutim, danas je tržište virtualnih i stvarnih računa ogromno, a samim tim i konkurencija. U interesu svih njih je da privuku što više korisnika, a korisnici će doći samo ako smatraju da su njihovi podaci i novac apsolutno zaštićeni.

Prednost plaćanja putem Visa je što je relativno brzo, jednostavno i bezbedno i što sa Visa sarađuje sa velikim brojem online kladionica, a i sve banke izdaju Visa karticu. Visa je u današnje vreme postala sinonim za plaćanje karticama, iako je to samo jedan od servisa, odnosno pružaoca usluga transakcija novca.

AUTOR RECENZIJE

Jovan Ilic

Jovan Ilic
Oduvek je postojala ta ljubav prema sportu, posebno fudbalu. Svaka se utakmica pratila sa velikom pažnjom, beležila statistika, transferi...