Jevgenijs Aleksejevs: Najbolje bokserske borbe u oktobru 2023

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Uprkos obećavajućim borbama, Septembar mesec bi mogao biti razočaravajuć za mnoge ljubitelje boksa. Bilo je veoma malo iznenađenja i nepredvidivih mečeva kada se pogledaju najbolji 5 boks mečevi u Septembru.

Joy Joyce je doživeo drugi razarajući poraz od Zhilei Zhanga i sada se mora pritajiti i razmisliti kako da pronađe način za svoj povratak. Sa druge strane, Big Bang Zhang ustremio se na borbe sa unosnim nagradama - Potencijalna borba protiv Tysona Furyja čini se malo verovatnom u bliskoj budućnosti. Nakon glasina da je Britanac postigao uslove s Oleksandrom Usykom, mogao bi se razmotriti meč sa Danielom Duboisom. Dubois je izgubio na kontroverzan način od Usyka u Avgustu, a sukob između njih dvojice mogao bi imati smisla za oba borca.

U međuvremenu, Canelo Alvarez rutinski radi svoje borbe. Meksička senzacija potpuno je dominirala nad Jermell Charlom, savladavši ga u sedmoj rundi nakon jednoglasne odluke sudija. Nakon borbe, on je trijumfalno izjavio novinarima: "Ja sam najbolji. Ko ima bolji od mnee? Niko ne može pobediti ovog Canela", i teško je argumentovati suprotno na osnovu ove borbe. Hoće li popustiti stalnim izazovima Terencea Crawforda? Da li je David Benavidez, izbor obožavalaca boksa, verovatan sledeći protivnik? Ko god da bude, moraće se boriti kao nikada do sada da bi pobedio ovog 33-godišnjaka!

Kakav je izgled za najvažnije tri borbe u Oktobru? Razgovarali smo sa našim ambasadorom MightyTips-a, Jevgenijem Aleksejevim, da bismo dobili njegov pogled na najveću borbu godine. Takođe, nudimo besplatne sportske savete za klađenje za još dva primamljiva meča u Oktobru.

28. Oktobar 2023: Tyson Fury vs. Francis Ngannou

28. Oktobar 2023: Tyson Fury vs. Francis Ngannou

Mesto održavanja: Riyadh, Saudijska Arabija

Fury rekord: 33-0-1 (24 nokauta)

Ngannou rekord (UFC): 17-3-0 (12 nokauta)

Kvote: Fury (1.14 favorit) Ngannou (8.50)

Postoji dosta kontraverzi oko same činjenice da će ovaj meč uopšte biti i održan. Mnogi posmatrači i obožavaoci boksa, uključujući bivše šampione poput Carla Frocha i bivšeg protivnika Furyja, Deontaya Wildera, smatraju ovaj meč nepotrebnim sporednim događajem. Oni bi radije videli teškaša da se suoči sa Anthonyjem Joshuom ili Oleksandrom Usykom.

Međutim, Fury ima tačku kada kaže da "stavlja sve na kocku". Čak i ako nema pojas, njegov ugled može biti uništen ako Ngannou uspe da pobedi. Nedavno je rekao Rio Ferdinandu u intervjuu za TNT Sports: "On [Ngannou] ima dinamit u obe svoje ruke. Upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najjači udarač ikada, pa postoji taj rizik. I takođe, najveći rizik od svega je borba protiv MMA borca, a ja sam svetski teškaški šampion. Šta ako me pobedi?"

Uprkos njegovim protivljenjima i očajničkom naporu u izgradnji uzbuđenja oko ovog meča, teško je videti kako bi Fury mogao izgubiti ovu borbu. Bio je na vrhu teške kategorije gotovo deset godina i može se obračunati s Ngannouom. Ipak, nećete pronaći visoku kvotu ukoliko želite da se kladite na njega - čak ni najbolje sportske aplikacije za kladjenje ne guraju kvotu na njegovu pobedu iznad 1.14.

Uraganovo mišljenje o borbi:

Moja prognoza za ovu borbu je nedvosmislena - Tyson Fury će pobediti nokautom. Zapravo, on će metaforički rečeno 'pojesti' Francisa Ngannoua. Francis Ngannou je, nesumnjivo, snažan borac, ali njegovo iskustvo u dugim borbama prema standardnim bokserskim pravilima je prilično ograničeno. Tyson Fury je vrlo neobičan i teško predvidiv bokser, čak i za najizvanrednije protivnike. Na kraju, treći razlog zbog kojeg sam siguran u Furijevu pobedu je taj što ne bi prihvatio izazov da nije siguran u svoju pobedu.

Prognoza: Tyson Fury pobedjuje nokautom.

21. oktobar 2023: Jack Catterall vs. Jorge Linares

21. oktobar 2023: Jack Catterall vs. Jorge Linares

Mesto održavanja: M&S Bank Arena u Liverpulu

Catterall rekord: 27-1 (13 nokauta)

Linares rekord: 47-8 (29 nokauta)

Kvote: Catterall (1.10 favorit) Linares (7.0)

Bilo bi razumljivo da Catterall oseća gorčinu prema boksu. Lankastrijanac je kontroverzno poražen od Škota Josh Taylora u sudijskoj odluci u februaru, odluci koja je naišla na opštu osudu većine posmatrača. Srušio je Tartan Spartana prvi put u svojoj profesionalnoj karijeri i generalno dominirao tokom borbe.

Po povratku u ring u Maju mesecu, dominirao je nad američkim borcem Darraghom Foleyem, obarajući ga dva puta u dominantnoj borbi. Svetski prvak je želeo revanš kako bi rešio stare račune, ali Catterall i njegovi navijači moraju sačekati. Umesto toga, moraće da savlada iskusnog veterana i legendu sporta, Jorgea Linaresa.

Iako je doživeo tri poraza zaredom, još uvek ima života u starom borcu. Ovo je rizična borba za Catteralla, ali pobeda bi mogla da mu otvori vrata za revanš s Taylorom.

On će svakako dobiti ou borbu.

Prognoza: Catterall pobedjuje sudijskom odlukom.

15. oktobar - Tim Tszyu protiv Briana Mendoze (WBO Super-Welter titula)

15. oktobar - Tim Tszyu protiv Briana Mendoze (WBO Super-Welter titula)

Mesto održavanja: Gold Coast Convention and Exhibition Centre

Tszyu rekord: 23-0 (17 nokauta)

Mendoza rekord: 22-2 (15 nokauta)

Kvote: Tszyu (1.25 favorit) Mendoza (5.5)

Intrigantno odmeravanje snaga, ali snaga Tszyua može biti previše za njegovog američkog protivnika. Pojas super-welter kategorije je na kocki, čineći ovo najvećom borbom u mladoj karijeri Tszyua.

Iako je izraziti favorit, Tszyu neće olako shvatiti opasnog Mendozu. Autsajder je pobedio u poslednje tri borbe, uključujući iznenađujuću nokaut pobedu nad Sebastianom Fundorom u poslednjem meču.

Međutim, Tszyu se borio s boljim protivnicima, verovatno ima čvršći bradu, i favorizacija kod najboljih online kladionica za boks kladjenje je opravdana.

Ova borba može otići u korist Tszyua.

Prognoza: Tszyu pobedjuje nokautom

Zapamtite, možete se kladiti na bilo koju od naših prognoza putem preporučenih aplikacija za klađenje na boks. Ukoliko vas interesuje da pogledate naše recenzije online kladionica ili metoda plaćanja, kao što je sportsko kladjenje sa iPay, posetite MightyTips za više informacija.

Pratite boksera @ealeksеev na Instagramu i YouTube-u za najnovije vesti o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na maria.gritsak@mightytips.com.