Ovaj članak je poslednji put ažuriran:

Pročitajte recenziju

Olimp Aplikacija

Sledeći korak u digitalizaciji je prelazak interneta na mobilne uređaje. Sve se kreće u tom smeru. Gotovo svaki sajt razvija svoju mobilnu verziju, a nadalje, i mobilnu aplikaciju. Tako je i Olimp online kladionica uradila, mada ne tako uspešno.

Android aplikacija

 • RS, EN

 • 4.18 Mb

 • 8 / 10

iOS aplikacija

 • RS

 • 6 / 10

Nije dostupno na vašoj lokaciji

Olimp Aplikacija

Olimp homepage

Olimp mobilna aplikacija: Vodič i Recenzija aplikacije za Android i iOS

Sportska kladionica Olimp postoji od 2003. godine i ima preko 30 objekata u Srbiji. Pored websajta i mobilne verzije sajta, Olimp kladionica poseduje i aplikaciju za Android mobilne uređaje. Na prvi pogled, aplikacija izgleda lepo, međutim, tu se krije nekoliko upečatljivih nedostataka. Možda je ovakav utisak ostavilo loše poslovanje kladionice, čiji je uzrok hapšenje 18 članova menadžmenta Olimp kladionice zbog pranja novca.

Olimp Android aplikacija – instalacija

Proces instalacije Olimp bet app za Android je brz i jednostavan. Da biste ovu aplikaciju instalirali, prvo treba da je skinete sa sajta Olimp online kladionice.

 • Korak 1: Olimp APK za Android se nalazi na početnoj strani mobilne verzije sajta. Jasno je vidljivo polje “Preuzmi aplikaciju” (Download).
 • Korak 2: Aplikacija se skida.
 • Korak 3: Kada je proces skidanja gotov, kliknite na “Open”. Tada počinje proces instalacije na vaš mobilni uređaj.
 • Korak 4: Kod novijih modela, ili ako ste kod ranijih instalacija dali dozvolu za instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora, instalacija će početi klikom na “Install”.
 • Korak 5: Instalacija je u toku, traje 15-ak sekundi.
 • Korak 6: Kada je instalacija gotova, možete ući u aplikaciju i početi sa klađenjem.
 • Korak 7: Prvo što će se pojaviti nakon otvaranja aplikacije je potvrda da imate više od 18 godina.
 • Korak 8: Dalje se pojavljuje instrukcija za korišćenje sajta. Možete kliknuti dalje i pogledati instrukciju ili otkazati i početi sa klađenjem.
 • Korak 9: Odavde ulazite u željenu opciju i počinjete sa klađenjem.

Ukoliko do sada niste instalirali aplikacije za klađenje, dozvolu za instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora moraćete da date ručno. Dodatno je da Olimp Android aplikaciju nećete moći da nađete u Google Play Store, zbog politike, kojom ne podržavaju aplikacije koje se bave kockanjem, klađenjem i igrama za novac. Proces davanja dozvole teče ovako:

 • Kod starijih modela mobilnih telefona, odnosno ako to pre niste radili za slične aplikacije, biće potrebno dati dozvolu za instaliranje aplikacije pre skidanja iste.
 • U “Podešavanja” (Settings), kliknete na “Zaštita” (Security).
 • U sekciji “Administracija uređaja” označićete polje “Unknown sources” (Nepoznati izvori) i tako dozvoliti instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora.

Dalje kliknite “OK” i vaš telefon je spreman za instalaciju.

Olimp iOS aplikacija

Nažalost, poput većine domaćih online kladionica, nema aplikaciju za iOS mobilne uređaje.

Mobilna verzija u poređenju sa Android ili Desktop verzijom: prednosti i mane

Mobilna verzija sajta je neupotrebljiva. Početni ekran mobilnog sajta vas upućuje na instalaciju aplikacije i izgleda kao da nikako nije namenjen za klađenje. Dizajn je zastareo, svako bi se zbunio, jer je na prvi pogled nejasno kako ući u stranicu za klađenje. Uz to, pri povratku unazad, dešava se da izbaci ovakav ekran:

Za klađenje ne preporučujemo mobilnu verziju sajta, jer su svi bagovi zaista frustrirajući. Aplikacija vam može služiti kao osnovni način klađenja, mada ćete za određene aktivnosti, poput uplate depozita i korišćenja live chat-a, morati da uključujete računar. Glavna prednost desktop sajta je što samo tamo možete da imate kompletan osećaj online klađenja, dakle da uplatite, kladite se i isplatite sredstva na vaš bankovni račun. Ostale opcije online klađenja, preko mobilne verzije sajta i preko aplikacije, imaju barem po jedan nedostatak koji ih čini nepotpunim.

Funkcionalnost

Ne možemo reći da je Olimp aplikacija najfunkcionalnija na svetu, zapravo je daleko ispod konkurencije. Preglednost je loša, aplikacija izgleda kao stari programi za knjigovodstvo. Gde god da krenete vidite proces učitavanja, nekako sve predugo traje. Kada se prelazi na klađenje uživo, kao da se ulazi u drugu aplikaciju, dizajn nije isti, izbor sportova nije isti, celokupan utisak nije isti kao sa delom aplikacije za sportsko klađenje. Mada, čini se kao da taj deo aplikacije za klađenje uživo mnogo bolje funkcioniše od ostatka aplikacije, ali je proces uplate tiketa potpuno isti.

Ako pokušate da se registrujete preko aplikacije, to nećete moći, Olimp bet aplikacija će se odmah zatvoriti. Ako želite da, na primer, vidite kako izgleda klađenje uživo, to nećete moći ako se prethodno niste ulogovali.

Kako se ulogovati?

Prijavljivanje u aplikaciju je lako i završava se u dva koraka. U nastavku ovog tela vidite kako teče proces prijavljivanja.

 • Korak 1: Kada uđete u aplikaciju, kliknite na polje čoveka, desno od lupe, u gornjem desnom uglu početne stranice aplikacije.
 • Korak 2: Unesite sve tražene podatke, korisničko ime, lozinku i ukoliko želite da uvek ostanete prijavljeni kliknite “Zapamti me”, a zatim “Prijavi se”.
 • Korak 3: Sada ste prijavljeni i možete početi sa klađenjem. Odmah nakon prijavljivanja aplikacija vas vodi na stranicu vašeg profila, gde je prikazan saldo na vašem računu. Za klađenje morate da se vratite korak unazad.
Olimp login

Sportsko klađenje

U kladionici Olimp nemaju tako bogatu ponudu sportova za online klađenje. Tu su uglavnom osnovni, odnosno najpoznatiji sportovi. Moguće da je na ovo uticala pandemija COVID-19, ali, u poređenju sa konkurencijom, primećuje se značajno niža ponuda sportova za klađenje. Ponuda tipova po meču za najpopularniji sport, fudbal, je preko 330. Ovde se možete kladiti na igre, konačan ishod, prelaze, golove, kombinacije i tačan rezultat.
Uplaćivanje tiketa preko aplikacije je veoma lako:

 • Pronađete željeni par i tip igre.
 • Tri osnovna tipa su odmah prikazana. Ukoliko želite još tipova, samo kliknite na par i otvoriće vam se još opcija za klađenje.
 • Kada odaberete opkladu, u levom donjem delu ekrana, klikom na “Tiket” otvara se vaš tiket sa svim odigranim parovima, kvotama i ulogom.
 • Kliknite “Uplati tiket” i tiket će biti uplaćen.
Olimp kladenje olimp uzivo kladenje

Klađenje uživo

Olimp kladionica u ponudi za klađenje uživo ima više sportova, pa čak i određen broj e-sportova. Sam dizajn je više prilagođen korisnicima, pa je odabir mečeva i tipova zanimljiviji i pregledniji. Za klađenje uživo na mobilnoj aplikaciji ne postoji pregled statistike, već samo padajući meni sa najbitnijim momentima na meču (faul, korner, karton, aut, zamena).

Proces odabira parova i tipova je isti, ali je uplata tiketa potpuno drugačija. Iako ćete i dalje imati opciju “Tiket” u donjem delu ekrana, tu vam se neće pojaviti odigrani parovi. Tiket za klađenje uživo se nalazi u gornjem delu ekrana, desno od “Traži” i izgleda potpuno drugačije od tiketa za sportsko klađenje. Vodite računa, kvota se stalno menja, pa budite brzi kod uplate.

Način uplate i isplate

U aplikaciji Olimp kladionice nije moguće obavljati uplate, ali je moguće zakazivati isplate.

Sportska kladionica Olimp u ponudi ima, za naše tržište, standardne načine uplate opštom uplatnicom, preko internet i mobilnog bankarstva, u pošti, banci, platnim karticama, iPay vaučerom i na uplatnom mestu kladionice. Minimalna uplata je preko iPay vaučera i iznosi 50 dinara, dok je najveća minimalna uplata platnim karticama i iznosi 500 dinara. Isplate su moguće na dva načina, rezervacijom isplate koju podižete u objektu kladionice i isplatom na vaš bankovni račun. Minimalni iznos za isplatu je 200 dinara. Kod rezervacije isplate vodite računa, jer rezervacija traje sat vremena.

Olimp isplate

Korisnička podrška

Korisnička podrška kladionice Olimp u Srbiji je zadovoljavajuća, međutim nju nije moguće kontaktirati sa aplikacije, niti je moguće u aplikaciji bilo gde pročitati kako da je kontaktirate. Čak je i desktop sajtu veoma teško informisati se o svim dostupnim načinima kontaktiranja korisničke podrške. Olimp ima live chat, ali je on dostupan samo na desktop sajtu.
Dakle, ako vam zatreba korisnička podrška moraćete da izađete iz aplikacije i da, ili koristite računar, ili pozovete call centar. Korisničku podršku u kladionici Olimp možete kontaktirati na neki od sledećih načina:

 • Live Chat.
 • E-mail-om, webservis@kladioniceolimp.com, preko vaše lične e-mail adrese.
 • Preko Call centra na broj 0602244100.

Ukratko

Olimp kladionica nije čak ni prosečna. Daleko je ispod proseka online kladionica u Srbiji. Olimp kladionicu je potreslo skorašnje hapšenje velikog broja ključnih ljudi, jer su stekli protivpravnu korist u iznosu od oko 283 miliona dinara. Pa nije ni čudo što aplikacija i sajt izgledaju nedovršeno. Postoji veliki broj nedostataka, a samo nekoliko dobrih strana aplikacije. Nije moguća registracija u aplikaciji, nije moguća uplata sredstava, ne postoji pregled statistike za klađenje uživo, nigde nema informacija o promocijama i bonusima, nije moguće koristiti live chat. Uz to, dizajn je zastareo, ulazak u opciju klađenja uživo je kao da prelazite u sasvim drugu aplikaciju, razlikuje se i ponuda sportova i dizajn.

Ograničenja

Nema aplikacije za iOS mobilne uređaje,

Ne mogu se vršiti uplate sa aplikacije.

Ovim aplikacija gubi smisao, odnosno gubi se osećaj online klađenja. Kao što smo u tekstu pisali, da bi jedna kladionica mogla nositi ime “online”, ona mora da podržava sve segmente online kladionice. Dakle, da preko aplikacije možete uplatiti sredstva, da se kladite, da povučete sredstva, a dodatno i da možete da rešite neki problem kontaktiranjem korisničke podrške.

Sveukupno:

6.0/10

ocene, prosečne 0 od 5

Često postavljana pitanja

? Da li postoje posebni bonusi vezani za mobilnu aplikaciju?
Ne, ovakav tip bonusa trenutno ne postoji.
? Da li Olimp nudi live stream usluge za mobilnu aplikaciju?
Ne, Olimp nema live stream.
? Koliko je laka uplata/isplata novca na aplikaciji?
Uplate nisu moguće preko aplikacije, dok je moguće rezervisati isplate.
? Gde u Olimp aplikaciji mogu da nađem promocije?
Promocije i bonuse ne možete nači u aplikaciji, već samo na sajtu.
? Gde mogu da nađem .apk fajl za Android?
Instalacioni fajl android aplikacije se nalazi na početnoj stranici mobilne verzije sajta.

Preporučene aplikacije za klađenje

AUTOR RECENZIJE

Jovan Ilic

Jovan Ilic

Oduvek je postojala ta ljubav prema sportu, posebno fudbalu. Svaka se utakmica pratila sa velikom pažnjom, beležila statistika, transferi...

Prijavite se

E-mail

Lozinka

Potvrda lozinke