Sistemi za klađenje na fudbal

Stevan Bozic

Stevan Bozic

graphic for 'Sistemi za klađenje na fudbal' paragraf

Sistemi za klađenje na fudbal predstavljaju složene strategije koje se koriste za plansko kladjenje na fudbal po već unapred definisanom šablonu. Oni predstavljaju kombinaciju statističke analize i prognoza zasnovanih na činjenicama i realnim analizama eksperata. Ovi sistemi kladionica nude strukturiran pristup klađenju na fudbalske utakmice i svakako da je to vid kladjenja na fudbal koji je predvidjen za kladioničare koji nisu početnici.

Da bismo započeli igranje nekog sistema potrebno je da procenimo verovatnoće različitih ishoda na utakmici i uporedimo ih sa kvotama koje nude kladionice. Pronalaženjem situacija gde kvote podcenjuju ili precenjuju određene ishode možemo kreirati neki sistem da pokrijemo sve kombinacije i na taj način da napravimo profit.

Postoje različiti tipovi sistema za sportske online kladionice u Srbiji i u ovom blogu ćemo obraditi nekoliko različitih kako bismo vam bliže objasnili na koji način sistem kladionica funkcioniše.

Šta je sistemsko klađenje i primeri

Navešćemo jedan primer za sistem kladionica. Recimo da stavljate oko 6 utakmica na tiket i uglavnom vas sruši jedna ili dve utakmice. U toj situaciji, najbolje bi bilo da odigrate sistem 4/6 što znači da je potrebno da pogodite 4 utakmice od 6 koje ste odabrali da bi vam tiket bio dobitan.

Ukupan broj kombinacija koje ćete na taj način pokriti jeste 15 i to znači da je potrebno da vaša ukupna kvota na pogodjenim utakmicama bude veća od 15 kako bi vam se sistem isplatio. U ostalim slučajevima sistem nije isplativ. Iz ovog primera vidimo da vam je potrebna kvota otprilike oko 2.00.

Ako tipujete sisteme sa fiksevima, pogledajte primer sistema  3/4 sa dva fiksa

Sistemi kladionica se mogu kombinovati sa fiksevima. To znači da je potrebno da pogodite dva fiksa koja odaberete, a od sistema od 4 utakmice je potrebno da pogodite bilo koje 3 utakmice.

Ukupan broj kombinacija na ovom sistemu jeste 4, što znači da vam je na kraju potrebna ukupna kvota koja je veća od 4 da bi sistem uopšte imao smisla. Medjutim, to je u situaciji kada pogodite samo 3 utakmice, ali ako pogodite sve 4 utakmice to znači da su vam prošle sve 4 kombinacije i tada imate malo osetniji dobitak.

Primer sistema 3-4 sa dva fiksa možete pogledati ispod. Prve dve utakmice predstavljaju fikseve koje je neophodno da pogodite, dok nakon toga slede 4 para od kojih jedan možete promašiti:

  1. Fix 1 - kvota 1.25

  2. Fix 2 - kvota 1.20

  3. Tip 1 - kvota 1.75

  4. Tip 2 - kvota 1.80

  5. Tip 3 - kvota 1.90

  6. Tip 4 - kvota 1.85

Složeni sistemi

graphic za 'Složeni sistemi' paragraf

Postoje različite kombinacije koje možete odigrati u sistemu, pa čak i kombinovati više sistema unutar jednog složenog sistema. Dakle, možemo imati situaciju da igramo jednostavno kombinaciju više sistema, zatim sistem u sistemu ili sistem puta sistem.

Kada imamo situaciju da odigramo 2 fiksa a zatim 8 parova rasporedimo u dva 3 od 4 sistema dolazimo do najjednostavnijeg složenog sistema. Ovde imamo dve grupe utakmica gde sebi dajemo prostora da promašimo jednu utakmicu u svakoj grupi. Ukupan broj kombinacija na ovom tiketu jeste 16.

Takodje, možemo odigrati više različitih opklada unutar sistema na jednu istu utakmicu što samo množi ukupan broj kombinacija sa 2. Na primer, razmotrićemo sistem kladionica 3 od 4 i u ovoj situaciji. Na primer ukoliko na jednoj utakmici od ove 4 koje stavljamo u sistem odigramo dve opklade, na taj način dupliramo ukupan broj kombinacija u okviru celog sistema, što u ovoj situaciji iznosi 8.

Sistem sa više tipova na jednu utakmicu

Postoje razni tipovi sistema, a bitno vam je da znate da na jedan par možete odigrati više tipova. Moguće je igrati proste sisteme na ovaj način, a moguće je ovakve utakmice ubacivati i u klasičan kladionica sistem kalkulator gde dolazimo do situacije da imamo sistem u sistemu.

Dakle, kako to izgleda i kako se obračunava dobitak u toj situaciji. Pogledajte primer jednog takvog sitema od 4 utakmice, gde ćemo na dve utakmice odigrati multiple tip. To znači da ste odigrali na dve utakmice tip koji ima 2 kombinacije, a imate 2 takve utakmice što znači da je ukupan broj kombinacija koje imate 4.

Postoje različiti tipovi opklada

U okviru nekog sistema možete odigrati bilo koji tip opklade koji poželite, ali svakako da je presudna kvota koja je karakteristična za tu opkladu. U ponudi kladionica imamo veliki izbo opklada za skoro svaku ligu, tako da razlikujemo;

  • Kladjenje na konačan ishod - Osnovni tip kladjenja, postoji kladjenje na domaćina, na gosta ili nerešeno.
  • Kladjenje na broj golova - Kladjenje na broj golova, više ili manje u odnosu na marginu koja je navedena.
  • Prelazi - Kladjenje na ishod poluvremena i ishod na kraju utakmice
  • Oba tima daju gol - Kladjenje da li će oba tima postići gol ili neće
  • Kladjenje na poluvreme - Kladjenje na dogadjaje koji se mogu vezivati za odredjeno poluvreme.
  • Različiti tipovi hendikepa - Kladjenje na hendikep predstavlja kladjenje uz navedenu prednost jednom timu, bilo da se radi o klasičnom ili azijskom hendikepu
  • Konačan rezultat - Kladjenje na konačan rezultat
  • Kombinacije - Kladjenje na tipove koji su kombinacija dva različita tipa opklade

Sportsko kladjenje - vodić

Pre nego što se odlučite da se upustite u kladjenje sa sistemskim tiketima, potrebno je da pravilno pristupite kladjenju. S tgoa vam savetujemo da ispratite naše savete za početnike kako biste na pravilan način počli da se kladite.

  • Odredite svoj budzet za kladjenje koji možete da priuštie sebi na mesečnom nivou
  • Ovaj budzet rasporedite na 4 vikenda koja imamo u mesecu i strogo se pridržavajte da igrate samo onoliko koliko možete sebi da priuštite
  • Pronadjite online kladionicu koja odgovara vašim navikama i iskoristite priliku da osvojite bonus u sportskoj kladionici u Srbiji
  • Igranjem sistema povećajte svoje šanse za dobitak

Kako odigrati sistemski tiket

Da biste odigrali sistemski tiket sve što vam je potrebno jeste da prvo analizirate ponudu utakmica i pogledate koliko utakmica možete izdvojiti i koje su kvote na te utakmice.

Nakon toga, razmislite da li imate neku utakmicu koju biste odigrali u fiksu i za koju smatrate da je po vama sigurna. Izdvojte utakmice koje planirate da migrate u fiksu, i pogledajte preostale utakmice.

Izanalizirajte broj preostalih utakmica za sistem kladionica, pogledajte koje su prosečne kvote opklada na njih i razislite koliko bi bilo realno da pogodite na osnovu vašeg prethodnog iskustva. Nakon toga proverite da li bi takav kladionica sistem bio isplativ, jer sve zavisi od ukupne kvote pogodjenih utakmica i broja kombinacija koje imate igranjem sistema.

Vrste sistema i kombinacija

grafika za Vrste sistem i kombinacija paragrafa

Kao što smo već spomenuli u tekstu postoji veliki broj sistema koje možete odigrati a za koji ćete se odlučiti zavisi od parova koje odaberete i vaših sposobnosti prognoziranja. Da li ćete se odlučiti za sistem u sistemu ili jednostavan sistem, to je na vama, a svakako da je ponuda kombinacija za kladjenje online kladionica veoma velika. Najbolja aplikacija za klađenje će vam postati ona koja u ponudi ima najveći izbor za igranje sistema.

Navešćemo nekoliko primera kako biste bolje razumeli na koji način da se odlučite za neki sistem i kako da odaberete parove. Na ovaj način bolje ćete razumeti kladionica sistem objasnjenje i pomoći će vam da počnete da igrate sistemske tikete.

Sve ove sisteme možete odigrati u bilo kojoj online kladionici nezavisno od toga koje metode plaćanja odobravaju. Bilo da je u pitanju klađenje preko bankovnog transfera ili kladjenje preko iPay metode plaćanja, pravila za sistem su uvek ista.

Primer parova koje analiziramo za sistem

Recimo da želimo da posmatramo utakmicu Premijer lige gde igraju Arsenal i Everton. Analiziraćemo ovaj par kako bismo vam pokazali faktore koji mogu uticati na ovaj par i kako da pravilno odaberete par za sistem četvrtina.

Analizirajmo formu timova: Arsenal je u boljoj formi, trenutno je u pobedničkom nizu i potrebna im je pobeda. Na drugoj strani Everton igra čvrsto, pokušaće da preko dugih lopti i preko neke kontre dodju do gola a potrudiće se da ne prime gol. Shodno tome, možete pokušati da ubacite ovaj par u sistem i to opkladom X-1 ili Arsenal dobija i 0-2 gola. Kvote na ovu opkladu su veoma prihvatljive da ih stavite u sistem kladionica kalkulator i vredi pokušati.

Primer sistema

Da biste bolje razumeli ceo ovaj tekst naveščemo vam primer jednog sistema sa dva fiksa, od kojih za jedan fiks igramo dve kombinacije. Ovaj sistem ima 4 kombinacije, od kojih u fiksu imamo 2 kombinacije, sto nam u totalu daje 8 kombinacija za ovaj sistem kladionica kako se računa inače.

tabela sa informacijama za paragraf 'Primer sistema'
Par Tip Kvota Fiks ili sistem
Arsenal - Everton X-1, 1&0-2 4.40, 3.60 Fiks
Real Madrid - Espanyol 1 1.20 Fiks
Monza - Atalanta 2 1.90 Sistem 3/4
Aston Villa - Bournemouth GG 1.75 Sistem 3/4
Lille - Strasbourg 1 1.80 Sistem 3/4
Dortmund - Leverkusen 4+ 2.50 Sistem 3/4

Sada kada ste razumeli kako funkcioniše sistem za kladjenje na fudbal, iste ove sisteme možete koristiti i na ostale sportove, klađenje uživo košarka ili online kladionica Formula u Srbiji.