Šta su kvote i kako ih kladionice računaju?

Stevan Bozic

Stevan Bozic

grafika k paragrafu 'Šta su kvote i kako ih kladionice računaju?'

Ukoliko još uvek niste sigurni čemu služe kvote kladionica i kako se računaju onda ste na pravom mestu. U ovom članku objasnićemo vam sve što je potrebno da znate o kvotama i marginama u online kladionicama. Ukoliko ste već iskusan kladioničar onda ste veoma dobro upućeni u ovu tematiku, ali svakako biste voleli da saznate koja online kladionica ima najbolje kvote.

Da li je bolje kladiti se na mozzart kladionica kvote ili soccer kladionica kvote. Nastavite da čitate i biće vam jasno zašto za neku kladionicu možemo da kažemo da ima najbolje kvote u Srbiji. Upravo zbog ovakvih članaka je MightyTips u Srbiji doživeo neverovatnu popularnost.

Šta su kvote i koje postoje?

Kvote kladionica predstavljaju verovatnoću ishoda određenog sportskog događaja a samim tim i broj kojim se množi ulog na tu opkladu. Kladionica kvote se koriste da bi se odredila potencijalna isplata na ulog, kao i da bi se procenila verovatnoća za svaki mogući ishod.

Postoje tri osnovne vrste kvota koje se često koriste a to su:

  • Decimalne kvote
  • Frakcijske kvote
  • Američke kvote

Skoro sve online kladionice u Srbiji koriste decimalne kvote i to je najčešći oblik kvota koje ćete susretati. Mnoge online kladionice u okviru svoji promocija, pored standardnog bonus dobrodoslice kladionica imaju i ponudu uvećanih kvota za svoje igrače.

Kako koristiti kvote za računanje pobednika?

Da biste koristili kladionica kvote za računanje potencijalnih ishoda i pobednika, treba da razumete kako kvote funkcionišu. Bilo da su u pitanju mobilne aplikacije za kladjenje ili web platforme za kladjenje da biste se kladili potrebno je da razumete šta predstavljaju kvote. Evo kratkog uputstva kako da bolje razumete ove koeficijente:

Kao što smo malopre spomenuli potrebno je da razumete o kakvom tipu kvota se radi. Uzmimo na primer da ćete vrlo verovatno koristiti decimalan zapis. Decimalne kvote se predstavljaju kao decimalni brojevi (npr. 2.50, 1.75, 3.00). Ove kvote predstavljaju potencijalni povrat uloga, uključujući i sam ulog.

Ako koristite decimalne kvote, možete jednostavno izračunati verovatnoću ishoda tako što ćete podeliti 1 sa decimalnom kvotom. Na primer, ako je kvota za neki ishod 2.50, verovatnoća pobede tog ishoda je 1 / 2.50 = 0.40 ili 40%.

Kako koristiti kvote za računanje potencijalnog dobitka?

Nakon što se događaj završi, možete izračunati  svoj dobitak. Za decimalne kvote, pomnožite ulog sa kvotom da biste dobili ukupan iznos isplate, a dobitak se računa tako što od donijenog iznosa oduzmete ulog.

Kvote kladionica služe da se izračuna potencijalni dobitak, ali takodje one pokazuju i verovatnoću koja je procenjena da do nekog ishoda i dodje.

Frakcijske kvote se obično koriste u Engleskoj i izražavaju se kao odnos dobitka i uloga. Prvi broj u frakciji predstavlja potencijalni profit, dok drugi broj predstavlja ulog.

Američke kvote se koriste u Sjedinjenim Američkim Državama i mogu biti pozitivne ili negativne. Pozitivne kvote predstavljaju koliko biste dobili na ulog od 100 jedinica, dok negativne kvote predstavljaju koliko treba uložiti da biste dobili profit od 100 jedinica.

Kako kladionice računaju kvote?

grafika za paragraf 'Kako kladionice računaju kvote?'

Kladionice koriste različite faktore i metode kako bi izračunale kvote za sportske događaje. Ovo uključuje analizu statistika, formiranje mišljenja stručnjaka, praćenje kretanja tržišta klađenja i upravljanje rizikom.

Kvote koje kladionice postavljaju trebalo bi da odražavaju njihovu procenu verovatnoće za svaki mogući ishod, uzimajući u obzir sve relevantne faktore. Međutim, važno je imati na umu da kvote nisu uvek savršena reprezentacija stvarnih šansi, već su proizvod procene i strategije kladionice i stručnjaka koji su zaduženi za formiranje kvota.

Ako ste ikada u životu čuli termin kladjenje onda ste morali čuti i termin kvota, pošto nema kladionice koja nema ponudu klađenja na fudbal. Pored standardnog računanja kvota na fudbal ili kvote tenis kladionica, vrlo često možete primetiti da online kladionice izbacuju kvote na razne dogadjaje. U Srbiji nije strano da možete sresti kvote kladionica za izbore ili na primer evrovizija kladionica kvote.

U Srbiji se kladionice utrkuju koja će dati bolju ponudu kvota, ali definitivno da kladionica Mozzart kvote shvata izuzetno ozbiljno i strogo vodi računa da u ponudu uključe najbolje kvote. Veoma je bitno ovde spomenuti i da kladionica Olimp kvote takodje drži na visokom nivou i igrači imaju pozitivna iskustva.

Često postavljana pitanja

?

Šta su kvote?

Kvote predstavljaju numerički prikaz verovatnoće da do nekog ishoda dodje, a služe da se izračuna potencijalni dobitak prilikom postavljanja opklade na taj ishod.

?

Koje kvote se koriste u Srbiji?

U Srbiji se koristi decimalan zapis kvota, gde je recipročna vrednost kvote u susštini verovatnoća da do ishoda dodje, a profit se računa tako što se ulog pomnoži sa kvotom i zatim od tog iznosa oduzme ulog.

?

Zašto neke kladionice imaju veće, a neke manje margine?

Margine kladionica zavise od strategije i biznis plana kladionice. Neke online kladionice imaju više margine na odredjene sportove i na taj način sebi omogućavaju da ostvare veći profit prilikom postavljanja opklada.

?

Šta su kladioničarske margine?

Kladioničarska margina predstavlja "maržu" koju kladionica uključuje u kvote kako bi ostvarila profit bez obzira na ishod događaja.

?

Kako se računa dobitak?

Ukoliko imate nekoliko kvota na tiketu, potrebno je da pomnožite sve kvote i na taj način dobijate ukupnu kvotu. Ukupnu kvotu zatim množite sa ulogom i od dobijenog iznosa oduzmete ulog. Na ovaj način dobijate potencijalnu zaradu.