Najbolje 3 MMA borbe u novembru - PROCHAZKA VS. PEREIRA

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Posle meseca u kojem su se borilačke vrednosti UFC sportista podigle u očima boksera širom sveta, čini se da je pravi trenutak da predstavimo najbolje MMA borbe u novembru. MMA kladjenje u Srbiji dobija izuzetno na popularnosti i sve više ljudi redovno prate igaming  dogadjaje.

Razgovori medju kuloarima borilačkih sportova su o tome da je Francis Ngannou bio jako blizu da bude potpuno ravnopravan borac protiv Tyson Furyja u teškoj borbi najlošijih. To je otvorilo jedno veoma interesantno pitanje i pokrenulo zustru debatu - da li UFC borac ima veće šanse da izadje kao pobednik u bokserkom ringu nego što bokser ima šanse da izadje kao pobednik u Oktagonu?

Što se tiče značajnih rezultata UFC-a u oktobru, šta nas očekuje kada u u pitanju bokserske borbe u Novembru 2023. Videli smo kako je Islam Makhachev nokautirao Alexandra Volkanovskog da bi zadržao svoj naslov lake kategorije i okončao kontroverzni rivalitet, koji mnogi smatraju da bi trebalo da bude 1-1 umesto Makhachev 2, a Volkanovski 0. U februaru je Makhachev dobio kontroverznu pobedu na bodove, s mnogim pristalicama koji smatraju da je drugi trebalo biti proglašen pobednikom. Australijanac je imao samo 12 dana pripreme za ovu borbu, uskočivši iznenada. Nedostatak pripreme mogao je biti odlučujući faktor u onome što je završilo dominantnim nastupom Makhacheva.

Na drugom mestu, uzbudljivi i impresivni Khamzat Chimaev obradovao je svoje fanove još jednim razlogom za slavlje, pobedivši većinskom odlukom nad Kamaruom Usmanom u uzbudljivoj borbi. Sada se predviđa da će izazvati šampiona srednje kategorije Seana Stricklanda za naslov šampiona.

Šta nas čeka u Novembru?

Konsultovali smo našeg borilačkog stručnjaka Jevgenijsa "The Hurricane" Aleksejevsa - ambasadora MightyTips-a i neporaženog boksera s rekordom 14-0 - kako bismo dobili njegove informacije o svim najboljim dešavanjima tokom narednih meseci, pružili predviđanja i kvote dostupne u najboljim sportskim kladionicama za UFC, kao i celokupnu ponudu bonus dobrodoslice kladionica u Srbiji.

Predstavljamo top tri UFC borbe u novembru.

Novembar 12, 2023: Alex Pereira vs Jiří Procházka

Novembar 12, 2023: Alex Pereira vs Jiří Procházka

Mesto održavanja: Madison Square Garden, Njujork

Rekord Pereire: 8-2-0 (6 nokauta)

Rekord Prohaške: 29-3-1 (24 nokauta)

Kvote: Pereira (favorit 1.73), Prohaška (2.25)

Vacant light heavyweight šampionata je na kocki, i sada samo treba neki borac da izbegne rupture ligamenata i operacije ramena da bi ga ovaj put i zadržao. Sjuri Prohaška i Džamahal Hil su obojica držali pojas u prethodnih 18 meseci, ali su obojica pretrpeli teške povrede, što je rezultiralo njihovim odricanjem od titula.

Ovo bi mogao biti pravi, staromodni okršaj. Prohaška se bori srcemi. Staje pred protivnika i voli da prima udarce, ali ih isto tako i silovito uzvraća.

S druge strane, Pereira je umetnik nokauta, s 21 od svoje 33 pobede ostvarene nokautom. Voli da se bori u blizini, i možemo očekivati neke silovito jake udarce u borbi koja će definitivno biti "prsa u prsa".

Mišljenje The Hurricane-a

Ova borba će biti izrazito zanimljiva za sve ljubitelje mešovitih borilačkih veština, jer će se sastati dva snažna borca sa stand-up veštinama. Biće to vrlo dinamična i nepredvidiva borba.

Ja lično ću navijati za Aleksa Pereiru, jer dolazi ima profesionalnu kickboxing pozadine (kao što sam i ja ranije), i već kao šampion UFC srednje kategorije, prelaziće u polutešku kategoriju da bi se borio za titulu u težoj kategoriji.

Za mene, Pereira je fascinantan ne samo kao borac već i kao osoba - ima najuzbudljiviju istoriju, ali i karakter.

Borio se protiv Izraela Adesanjea kao kickbokser - pobedivši ga dva puta u toj disciplini pre nego što ga je takođe savladao u Oktagonu. On je jedini čovek koji je uspeo da ostvari nokaut pobedu protiv fenomena iz Novog Zelanda. Jedan put se to desilo u Adesanjeovoj poslednjoj kickboks borbi, a drugi put u Oktagonu kao rezultat Pereirinih snažnih udaraca.

Ono što čini ovu borbu još intrigantnijom je to što je trener Pereire, Glover Tešejra, bivši protivnik Jirija Prohaške, koji je tu borbu izgubio zbog gušenja. Pereirin tim će verovatno imati poseban plan za ovu borbu. Opustite se i uživajte u spektaklu.

Predviđanje: Pereira dobija nokautom.

Novembar 17, 2023: Yaroslav Amosov vs. Jason Jackson

Novembar 17, 2023: Yaroslav Amosov vs. Jason Jackson

Mesto održavanja: Wintrust Arena, Čikago

Rekord Amosova: 27-0-0 (9 nokauta)

Rekord Džeksona: 16-4-0 (4 nokauta)

Kvote: Još uvek nisu potvrđene

Neporaženi Amosov stupa u ring protiv opasnog Džeksona s njegovim Bellator-ovim Welterweight svetskim prvenstvom na kocki.

Od kako se pridružio Bellatoru 2018. godine, Amosov je zabeležio osam pobeda nad teškim protivnicima, uključujući Logana Storleya (x2), Douglasa Limu i Eda Rutha. Zaista, u 27 profesionalnih borbi, Ukrajinac nikada nije izgubio. Voli da pobeđuje putem predaje, sa deset pobeda na taj način, ali nije uspeo da postigne pobedu predajom od 2019. godine i nije uspeo da ostvari nokaut u svoje poslednje tri borbe.

Džon Džekson je pobedio šest puta zaredom, izgledajući veoma impresivno u svakom nastupu. Ima pozadinu u rvanju, koje je prva veština koju je naučio, i koristi je veoma efikasno, s tri od svojih 16 pobeda ostvarenih putem predaje. Međutim, takođe je snažan udarač i predstavlja ozbiljnu pretnju Amosovu s teškim udarcima i impresivnom brzinom.

Predviđanje: Amosov dobija nakon sudijske odluke.

Subota Novembar 11: Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall

Subota Novembar 11: Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall

Mesto održavanja: Madison Square Garden, Njujork

Rekord Pavloviča: 18-1-0 (15 nokauta)

Rekord Aspinola: 13-3-0 (10 nokauta)

Kvote: Pavlovič (2.0), Aspinol (favorit 1.87)

Ova dva borca imaju gotovo jednake kvote na klađenju - nećete pronaći visoke kvote ni na jednom od njih - i svaki UFC obožavalac očekuje klasičan dvoboj u gradu koji nikada ne spava, s oba borca koji se bore za privremeni naslov teške kategorije.

Originalno, ova borba je trebalo da se održi između Stipe Miocica i Džona Džounsa, ali teška povreda grudnog mišića Džounsa značila je operaciju i odgodu njihovog susreta.

To pruža neverovatnu priliku za dva borca koji jedva čekaju da dođe njihovo vreme u svetu sporta.

Zašto je Aspinal veči favorit?

Obojica boraca su podjednako usklađena, ali Aspinol ima prednost u višenamenskom borilačkom stilu. On je veoma efikasan u uspravnom stavu i prilikom hvatanja, dok se može tvrditi da Pavlovič previše zavisi od svoje snage.

S druge strane, ruski borac poseduje izuzetnu snagu. Prosečno ostvaruje 6.31 nokdauna u periodu od 15 minuta - najviše ikada u toj diviziji. Nikada nije došao do drugog kruga dok se takmičio u UFC-u, pobedivši svaku borbu veoma rano, uz prosečno vreme borbe od 2 minuta i 23 sekunde.

Teško je doneti konačan zaključak..

Stvarno je teško doneti odluku.

Predviđanje: Aspinol pobedjuje nokautom.

Svedoci smo sve većeg prisustva stranih online kladionice u Srbiji. Predstavljamo vam sve što vas interesuje na našem sajtu. Od recenzija online kladionica, preko kvaliteta korisničke podrške do stranice gde je detaljno opisano PaysafeCard sportsko kladjenje u Srbiji.

Pratite boksera @ealeksеev na Instagramu, TikToku i YouTubeu kako biste dobili najnovije informacije o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na maria.gritsak@mightytips.com.