Sportski režim za muškarce podržan od strane Jevgenija Aleksejeva 'The Hurricane', profesionalnog boksera

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Da li želite da popravite vašu formu i budete fit? Profesionalni bokser Jevgenij 'The Hurricane' Aleksejev je razvio režim za one koji žele da ostanu u formi, zdravi i aktivni.

Neporaženi bokser i ambasador MightyTips-a ima skor od 14-0 nakon sjajne nedavne pobede nad Francuzom Dimitrijem Trenom.

The Hurricane je takođe nedavno posetio azil za životinje, ali između svojih dobrotvornih aktivnosti i borbi u ringu, ima nekoliko ključnih saveta za one koji žele očuvati zdrav način života.

Nastavite čitati kako biste saznali više.

Kvalitetna ishrana

Kvalitetna ishrana

The Hurricane zna koliko je važna dobra ishrana - mora da prati stroge nutritivne savete kako bi osigurao da će na merenju imati željenu težinu za svoju narednu borbu.

On veruje da plan ishrane može imati dugoročnu korist: 

Neophodno je uspostaviti plan ishrane. Napraviti režim, jesti u određeno vreme tokom dana i raznovrsno se hraniti tako da svaki obrok sadrži proteine, masti i dobre ugljene hidrate.

Takođe je upozorio osobe koje grickaju i uzimaju male obroke koliko na taj način greše i istakao važnost konzumiranja vode: 

Važno je da ne grickate kako biste izbegli povećanje insulina, što može negativno uticati na hormone. Obavezno pijte dovoljno vode, od 2-3 litre, u zavisnosti od vašeg sportskog režima.

Prema naučnom aspektu, ishrana je neodvojivi deo očuvanja forme, zdravlja i aktivnog načina života.

Pravilna ishrana obezbedjuje našem telu potrebne hranljive materije i energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i vežbanje.

Pomaže u oporavku i rastu mišića, poboljšava sportske performanse i smanjuje rizik od bolesti i povreda. Takođe može podržati opšte zdravlje održavanjem optimalne težine, poboljšanjem funkcije srca i drugih organa, te sprečavanjem hroničnih bolesti poput dijabetesa i bolesti srca.

Zato je ishrana temelj fitnesa i zdravlja, ističući potrebu za uravnoteženom i raznovrsnom ishranom koja uključuje proteine, masti i ugljene hidrate.

Briga o zdravlju

Briga o zdravlju

Poseta lekaru ne bi trebalo biti s vremena na vreme i po potrebi, a praćenje opšteg zdravlja je veoma važno, prema Jevgeniju Aleksejevu, koji je pozvao ljude da redovno obavljaju kontrolu svog opšteg zdravlja.

Rekao je: 

Posetite lekare na vreme i godišnje uradite biohemijsku krvnu sliku, jer će vam pomoći da sprečite neke bolesti. Uvek pratite hormone i, kad god je to moguće, uradite ultrazvuk kako biste uočili eventualne probleme.

Lekari vam daju savete na osnovu vaše zdravstvene istorije, vašeg načina života i fizičkog stanja. Oni mogu pružiti smernice o uravnoteženoj ishrani, odgovarajućim režimima vežbanja i promenama u zdravom načinu života.

Takođe mogu pratiti napredak u težini tokom vremena i rešavati potencijalne probleme ili rizike. Stoga, redovni lekarski pregledi pomažu u upravljanju telesnom masom i doprinose opštem zdravlju tela.

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost

The Hurricane savetuje:

Tri ili četiri treninga nedeljno kako biste održali visok nivo vitalnosti i energije tokom celog dana.

Ne greši sa ovim savetima. Prema sveobuhvatnom istraživanju objavljenom u časopisu The Lancet, fizička neaktivnost povezana je sa povećanim rizikom od mnogih nepovoljnih zdravstvenih stanja, uključujući ozbiljne nezarazne bolesti poput koronarne bolesti srca, dijabetesa tipa 2 te raka dojke i debelog creva (Lancet, 2012). Ovo istraživanje ističe značaj redovnog vežbanja u smanjenju rizika od pomenutih bolesti.

Slično ovome, istraživanje u časopisu Journal of the American Medical Association (JAMA) ističe ulogu redovne fizičke aktivnosti u održavanju optimalne telesne težine i borbi protiv gojaznosti, jednog od vodećih uzroka smrti u svetu koji se može sprečiti (JAMA, 2015). Ova istraživanja naglašavaju ključnu ulogu redovnog vežbanja u održavanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje

Onaj ko je izmislio izreku "u zdravom telu zdrav duh" zaslužuje da sedi u panteonu zajedno s pećinskim čovekom koji je izmislio vatru i farmerom koji je izmislio točak. To je jednostavna rečenica, ali adekvatno i koncizno opisuje odnos između ova dva faktora - i medjusobnu zavisnost.

The Hurricane se slaže koliko je mentalno zdravlje bitno: 

Nemojte zaboraviti na mentalno zdravlje. Ono takođe utiče na vašu vitalnost, nivo energije tokom celog dana i osećaj sreće. Sport, san, dobra ishrana i meditacija pomoći će vam da postignete stabilno mentalno stanje.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu The Lancet Psychiatry (2018), očuvanje dobrog mentalnog zdravlja jednako je važno kao i očuvanje fizičkog zdravlja kada vodite aktivni način života.

Ovo istraživanje je obuhvatilo više od 1,2 miliona osoba i pronašlo značajnu vezu između redovne fizičke aktivnosti i smanjenih osećaja depresije i anksioznosti. Osim toga, osobe s pozitivnim mentalnim stanjem bile su sklonije fizičkim aktivnostima, što ukazuje na uzajamni odnos između mentalnog zdravlja i fizičke aktivnosti.

Ovo ističe ključnu ulogu mentalnog zdravlja u održavanju aktivnog načina života, pokazujući da su um i telo intrinzički povezani.

Zaključak

Biografija “The Hurricane” nam govori da se radi o profesionalnom sportisti koji ima podršku profesionalnih trenera i pristup nekim od najboljih teretana i opremi, a takodje ima profesionalne obuka.

Trening i održavanje forme ključan je deo njegovog posla, i on je toga savršeno svestan, ali isto tako snažno naglašava važnost poruke da zdravlje nije samo fizička obaveza, i zbog toga je profesionalni bokser.

Pratite boksera @ealeksеev na Instagramu i Youtubeu za najnovije informacije o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na adresu maria.gritsak@mightytips.com.

Održavanje fizičke forme i zdravlja nije samo stvar postupaka i rutina - ono suštinski proizilazi iz mentaliteta. Mentalitet koji ceni zdravlje, vrednuje brigu o sebi i posvećen je doslednom naporu otvara put ka snažnom i zdravom životu.

Usvajanje ovog mentalnog okvira podstiče pristup životu koji se ne bazira samo na povremenim dijetama ili sporadičnom vežbanju, već na kontinuiranom teženju ka psihičkom miru. Na kraju krajeva, svako može usvojiti ovaj mentalni sklop, čineći fitness i zdrav način života ne samo mogućim već i vrlo verovatnim.

Čitajte naše tekstove da saznate više o The Hurricane-u i MightyTips-u, besplatnim sportskim savetima za klađenje, kao i da saznate koja je najbolja aplikacija za kladjenje.

O MightyTips-u

MightyTips je vaše odredište za najbolje sportske kladionice ukoliko se volite kladiti na boks online, kao i nove sportske kladionice na internetu za kladjenje na MMA. Osim toga,uz besplatne savete i prognoze, nudimo detaljne recenzije bonusa i online kladionice u Srbiji.