Najbolji 5 boks mečevi u septembru - saveti od The Hurricane

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Septembar mesec se izdvaja kao mesec pun dogadjanja u svetu boksa, sa nekoliko velikih borbi koje dominiraju sportskim kalendarom. Ko bi bolje mogao da nam prenese pregled dešavanja od čoveka koji ring poznaje kao sopstveni džep?

MightyTips ambasador, Jevgenijs 'The Hurricane' Aleksejevs, daje nam svoju prognozu o dve najveće borbe koje su na programu ovog meseca, Joe Joyce protiv Zhilei Zhanga i Canelo Alvarez protiv Jermella Charla. Takodje ističemo još tri borbe koje privlače veliku pažnju kako kod ljubitelja boksa, tako i kod kladioničara.

Predstavljamo pet najboljih borbi koje treba pratiti tokom ostatka septembra, zajedno sa našim najboljim savetima za klađenje na svaku od njih. Ne zaboravite da ostanete u toku sa najboljim vestima o klađenju na boks na MightyTips portalu.

15. Septembar - Luis Alberto Lopez vs Joet Gonzalez (IBF svetski naslov perolake kategorije)

15. Septembar - Luis Alberto Lopez vs Joet Gonzalez (IBF svetski naslov perolake kategorije)

  • Mesto: American Bank Center u Corpus Christi, Teksas
  • Luis Alberto Lopez rekord: 28-2 (16 nokauta)
  • Joet Gonzalez rekord: 26-3 (15 nokauta)
  • Kvote: Lopez (1.13 favorit) Gonzalez (7.0)

Teško je zamisliti da će neko osim Lopeza izaći kao pobednik iz ove borbe. Lopez se nada da će vikend povodom Dana nezavisnosti Meksika započeti savršenom odbranom svog IBF svetskog šampionskog pojasa perolake kategorije.

Ranije ove godine, on je impresivno pobedio Michaela Donlana prekidom borbe, i ponovo je s pravom veliki favorit u ovoj borbi.

16. Septembar - William Zepeda vs Mercito Gesta

16. Septembar - William Zepeda vs Mercito Gesta

  • Mesto: Commerce Casino u Commerceu
  • William Zepeda rekord: 28-0 (24 nokauta)
  • Mercito Gesta rekord: 34-3-3 (17 nokauta)
  • Kvote: Zepeda (1.17 favorit) Gesta (6.0)

Zlatni dečko Oscara de la Hoye, Zepeda, nastavlja da sija, ali će svoj neporaženi rekord staviti na kocku protiv opasnog protivnika, očekuje ga borba sa iskusnim Gestom.

Zepeda se nada da će pobeda postaviti uzbudljiv obračun protiv Gervonte Davisa, i ne vidimo drugi mogući ishod ovde do pobede Zepede nokautom.

16. Septembar - Richardson Hitchins vs Jose Zepeda

16. Septembar - Richardson Hitchins vs Jose Zepeda

  • Mesto: Caribe Royale Orlando, Orlando
  • Richardson Hitchins - rekord: 16-0 (7 nokauta)
  • Jose Zepeda - rekord: 36-3 (27 nokauta)
  • Kvote: Hitchins (1.30 favorit) Zepeda (4.0)

Ovo je prvi glavni događaj za samouverenog Hitchinsa, koji sebe smatra budućom zvezdom ovog plemenitog sporta.

Međutim, Hitchins će prvo morati da sačuva svoj neporaženi rekord, počevši sa zahtevnim zadatkom protiv iskusnog Zepede.

Ovo bi moglo biti veče na kojem će Hitchins poslati snažnu poruku, jer želi da bude uzor drugim mladim borcima:

Vidim sebe kao legendu sporta, koja je savladala veštinu boksa. Želim da inspirišem sledeće generacije boraca. Ako pogledate napredak u mojoj karijeri na putu od amatera do sada, mogu se poistovetiti sa mladim talentima koji dolaze.

23 Septembar 2023: Joe Joyce vs Zhilei Zhang

23 Septembar 2023: Joe Joyce vs Zhilei Zhang

  • Mesto: OVO Arena, Wembley
  • Rekord Joe Joyce-a: 15-1 (14 nokauta)
  • Rekord Zhilei Zhanga: 25-1-1 (20 nokauta)
  • Kvote: Zhang (1.80 favorit) Joyce (2.0)

Očekivalo se da će Juggernaut Joyce lako pobediti Zhanga kada su se prvi put sreli u Aprilu, ali snažni kineski borac je naneo veliku štetu njegovom oku, a sudija Howard Foster je bio primoran da prekine borbu kada je izgledalo kao da udara u jastuk.

Pobeda nad Zhangom bi ga dovela u poziciju za borbu protiv Tysona Fury-ja ili Oleksandra Usyka, ali sada je potpuno posvećen obnavljanju svoje reputacije kroz osvetničku pobedu nad svojim opasnim protivnikom.

Priznao je na konferenciji pre borbe kako ga je poraz teško pogodio, ali je odlučan i jako motivisan da sada ispravi stvari:

Prošli put sam izgubio svoj neporaženi profesionalni rekord. Bilo je teško to prihvatiti. Ali nakon što se prašina slegne, sve što će se desiti je da ću naučiti na svojim greškama i postati bolji. Naučio sam lekciju. Spreman sam. I dolazim po sve.

Iskreno rečeno, Joyce je bio daleko od svoje vrhunske forme u prvoj borbi, i Britanac će morati da napravi značajne promene kako bi izašao kao pobednik iz ove borbe.

Međutim, prednost domaćeg terena može igrati ulogu u tome da ovaj put Kinez uči na greškama.

The Hurricane-ovo vidjenje ove borbe

Ovo će biti uzbudljiva revanš borba između dva snažna super teškaša. U prvoj borbi, svi su mislili da će Joyce moći da se nosi sa Zhangom na taktički način, ali kao što je Zhangova borba protiv Hrgovića pokazala, on uopšte nije lak protivnik. Naprotiv, on je veoma nepredvidiv bokser koji udara iz čudnih pozicija. Borba je bila veoma neugodna za Engleza. Bio sam siguran da će Joyce dobro proći u prvoj borbi, ali mnogo manje sam siguran u revanš. Da bi pobedio u borbi, Joyce će morati da uspostavi pokrete glavom u kampu i radi na tome da bude manje reaktivan nakon provokacija. Videćemo šta će se ovog puta desiti."

30 Septembar 2023: Canelo Alvarez vs Jermell Charlo

30 Septembar 2023: Canelo Alvarez vs Jermell Charlo

  • Mesto: T-Mobile Arena, Las Vegas
  • Canelo rekord: 59-2-2 (39 nokauta)
  • Charlo rekord: 35-1-1 (19 nokauta)
  • Kvote: Canelo (1.25 favorit) Charlo (4.0)

Ovo je najveća borba u Charlovoj karijeri, budući da se penje za dve kategorije težine kako bi se borio protiv jednog od najboljih boksera svih vremena.

Njegova jedina nada će biti da dominira od samog početka - posebno imajući u vidu Canelovu čestu strategiju da brzo krene, pa zatim i kontroliše meč od samog početka.

Treba napomenuti da Canelo nije izgledao u svojoj najboljoj formi u poslednje vreme - njegova kontroverzna pobeda po bodovima u trilogiji protiv Gennadyja Golovkina, i poraz od Dmitryja Bivola možda su dobri primeri kako vreme ne ide u korist legendi meksičkog boksa.

S druge strane, Charlo je neprikosnoveni šampion u polusrednjoj kategoriji i poznat je kao snažan udarač tokom celog meča. On je uzbuđujući, brz i mlad - mogao bi biti vredan razmatranja na tržištu.

Ovo bi mogla biti veoma izjednačena borba.

The Hurricane-ovo vidjenje ove borbe

Nadam se pobedi Canela, što će se verovatno i dogoditi. Međutim, ne možete tako brzo otpisati Charla. On je šampion koji se već pokazao kao izuzetno izdržljiv u svojim prethodnim borbama. Ipak, Charlu neće biti lako da se bori protiv Canela, koji je borio se sa svim vrstama boraca. Njegovo ogromno iskustvo će biti očigledno u ovoj borbi. Samo pogledajte njegovu statistiku.Borio se u četiri kategorije i tačno zna šta da očekuje od Charla. Imamo dva nepopustljiva udarača, samo je pitanje ko može pružiti bolju borbu. I dalje mislim da će to biti Saúl.

Pratite boksera @ealeksеev na Instagramu i Youtubeu za najnovije informacije o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na adresu maria.gritsak@mightytips.com.

Zaključak

Navedenim borbama u septembru sigurno ne nedostaje intrigantnosti i interesovanja ljubitelja boksa. Iako neke od njih imaju jasne favorite, svaka borba izgleda kao spektakularna borba za sebe.

Ako tražite besplatne savete za klađenje i bonus dobrodošlice pre svih tih borbi, pogledajte najbolje kladionice za klađenje na boks na MightyTips-u. Analiziramo svaku kladionicu detaljno, istražujući zašto se svaka ističe u svojoj ponudi za klađenje na boks.