Jevgenijs 'The Hurricane' Dobrotvorna Poseta Prihvatilištu za Životinje

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Jevgenijs 'The Hurricane' Dobrotvorna Poseta Prihvatilištu za Životinje

U čast Međunarodnog Dana Dobročinstva ambasador MightyTips-a, Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs, 05 Septembra posetio je jedno od prihvatilišta za životinje u Engleskoj. Ova poseta nije samo simbol podrške životinjama, već i poziv svima da se ujedine u naporima za njihovu dobrobit.

Jevgenijs Aleksejevs, poznat kao The Hurricane, nije samo sportska ikona iz sveta boksa i kikboksa, već i aktivista za zaštitu životinja. Tokom posete prihvatilištu, on je doneo neophodne medicinske potrepštine i veliku količinu hrane ovim plemenitim životinjama koje se tamo nalaze. Još jednom je pokazao veliku plemenitost van ringa.

Osim toga što je doneo neophodnu pomoć, proveo je vreme igrajući se i šetajući se sa psima, pružajući im ljubav i pažnju koja im je tako potrebna. Možda je ovim životinjama ljubav potrebnija i više od hrane, a morate se složiti da to svako od nas može pokloniti nekome ukoliko to stvarno i želi.

The Hurricane-ov čin pokazao koliko je velik i van ringa

Jevgenijs je 5. septembra odlučio da poseti prihvatilište za životinje kako bi pružio podršku i doprineo boljem životu napuštenih životinja. Nike rekord od 14-0 ono što ovog borca izdvaja i diže u visine, to što svakim danom i svakim svojim gestom pokazuje koliko je njemu lako da bude human. Što svojim primerom pokazuje drugima kako u suštini svi možemo vrlo lako doprineti boljem životu. To je ono što krasi ovog fenomenalnog borca.

Čelične pesnice i veliko srce. Rekord od 14 pobeda u nizu govori o tome koliko je velik u ringu, ali dela koja ostaju iza njega i nesebična humanost pokazuju o kakvom borcu se radi. MightyTips ambasador nas je još jednom veoma prijatno iznenadio.

Posebno nas je inspirasala njegova izjava nakon posete prihvatilištu kada je rekao: “Cenite životinje kao porodicu i prihvatite ih kao naše najbliže prijatelje; to je naša sveta dužnost da čuvamo njihovo blagostanje.”

Posle ovoga nama ostaje samo da kazemo: “Ma Bravo!”.

Međunarodni Dan Dobročinstva

Međunarodni Dan Dobročinstva

Da bismo bolje razumeli zašto je ova poseta posebna, treba da kažemo više o značaju UN-ovog Međunarodnog Dana Dobročinstva. Ovaj dan obeležava se širom sveta kako bi se promovisala humanost i dobrotvornost.

Inspiracija za ovaj dan dolazi iz dela Majke Tereze. Jedna od najpoznatijih dobrotvornih figura na svetu, bila je redovnica i misionarka koja se brinula o siromašnima i bolesnima više od 45 godina. Ona je osnovala Misiju Milosrđa, odgovornu za 610 misija u 123 zemlje u trenutku njene smrti.

Na inicijativu UN, od 2012. godine, svakog 5. septembra, na dan godišnjice smrti Majke Tereze, se obeležava Međunarodni dan dobročinstva. Njena inspiracija odgovorna je za milione akata dobre volje širom sveta svake godine, bilo da se radi o posetama prihvatilištima za životinje od strane vrhunskih sportista poput Aleksejevsa ili bilo kojem drugom dobrotvornom delu.

Jevgenijs Aleksejevs je svojom posetom jasno pokazao kako se mali gestovi dobrote mogu uklopiti u veći kontekst ovog dana.

Prihvatilišta za životinje u Srbiji

Prihvatilišta za životinje u Srbiji

Možete napraviti značajnu razliku u podršci prihvatilištu za životinje na različite načine. Volontiranje vašeg vremena i veština jedan je od najefikasnijih načina da pomognete. Mnoga prihvatilišta trebaju pomoć u svakodnevnim zadacima poput hranjenja životinja, čišćenja kaveza i pružanja društvene interakcije životinjama.

Ukoliko vas interesuje gde u Srbiji možete pronaći prihvatilište za životinje, pogledajte neke od najvećih.

PRIHVATILIŠTE ZEMUN

  • Adresa: Put za "13. maj", Zemun
  • Telefon: 062/804-1098

Najveće prihvatilište za pse u Srbiji u skladu sa evropskim standardima. Prvo je mesto u kome utočište nalaze i štenci.

JKP ZOOHIGIJENA

  • Adresa: Put šajkaškog odreda bb, Novi Sad
  • Telefon: 021/640-3220

Zoohigijena može da zbrine oko 300 pasa i jedino je prihvatilište u Srbiji koje radi u dve smene.

SAŠINO SKLONIŠTE U NIŠU

  • Kovanlučka bb

Saša Pešić, živi u Nišu i vodi dva improvizirana skloništa za napuštene pse lutalice. Bine se o čak 750 pasa.

Zaključak

The Hurricane je sila na koju se treba računati u borilačkim sportovima, ali on je takođe brižna osoba koja vodi računa o zajednici.

The Hurricane je sila na koju se treba računati u borilačkim sportovima, ali on je takođe brižna osoba koja vodi računa o zajednici. Za volontiranje na neki način, oblik ili formu potrebno je malo i može napraviti ogromnu razliku, kolektivno ili pojedinačno. Pridružite se njemu i drugima u stvaranju razlike i pomeranju granica!

Pratite boksera @ealeksеev na Instagramu i Youtubeu za najnovije informacije o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na adresu maria.gritsak@mightytips.com.

“Dobrota je jezik koji gluvi mogu da čuju i slepi da vide.” jo[ davno je rekao Mark Twen. Mi se nadamo da će se o The Hurricane-ovim delima i uspesima nadaleko čuti.

Zapamtite, MightyTips je vaš izvor savete za klađenje na boks i najbolje kladionice koje u ponudi imaju bonus dobrodošlice.