Najbolje 3 bokserske borbe u decembru prema Jevgenijsu 'The Hurricane'

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Zaboravite Novogodišnju euforiju i Deda Mraza; boks nam stiže na velika vrata tokom prazničnog perioda, s fenomenalnim mečevima tokom celog meseca.

Naš čovek od poverenja, ambasador MightyTips-a i neporaženi bokser Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs, iznosi svoje mišljenje o predstojećim borbama u Decembru, uključujući uzbudljiv duel između Ryana Garcije i Oscara Duarte-a.

Pored veoma uzbudljive 3 MMA borbe u Novembru smo još videli i kako Joe Cordina izlazi kao pobednik protiv Edwarda Vazqueza u tesnoj odluci većine sudija - rezultat koji je naš The Hurricane predvideo, iako je bilo moguće predvideti i drugačiji način pobede. Borba je bila malo više tesna nego što su mnogi očekivali, a Vazquez uopšte nije bio srećan nakon borbe, podižući srednji prst nakon saznavanja rezultata. Izgledao je kao da mu je mesto na pobedničkom tronu, i da još nismo videli sve od ovog borca iz SAD-a.

Takođe je bila teška i pobeda na poene za bivšeg olimpijskog nosioca srebra Shakura Stevensona nad Edwinom De Los Santosom, koji nije bio manje ljut od Vazqueza nakon saznavanja odluke. Prema mnogim posmatračima, autsajder sa kvotom 9/1 učinio je dovoljno da izazove ogromno iznenađenje. Ipak, sudije su jedini gledaoci koji su važni, i oni su dodelili jednoglasnu odluku pobede Stevensonu rezultatom 115-113, 116-112 i 116-112, čime su ga učinili trostrukim šampionom. Nazire se borba sa Devinom Haneyjem, neprikosnovenim šampionom u toj diviziji, koji je takođe porazio Vasiliyja Lomachenka. Bila je to još jedna tačna prognoza rezultata za tim MightyTips-a!

Sa novembrom koji je iza nas veoma uspešno, analiziramo najveće bokserske duele u decembru. Pogledajte naše top tri borbe, uključujući neprocenjive procene i prognoze od strane The Hurricane-a.

Napomena: Kvote koje su navedene ispod su najbolje kvote od strane najbolje online kladionice u vreme pisanja ovog teksta i mogu se promeniti. U večini slučajeva Mozzart Bet sportska kladionica pruža najkonkurentnije kvote na tržištu.

02 Decembar 2023: Ryan Garcia vs Oscar Duarte

Bokserske borbe: Ryan Garcia vs Oscar Duarte

Mesto održavanja: Toyota Centar, Hjuston

Garcia rekord: 23 pobede, 1 poraz, 0 nerešeno (19 nokauta)

Duarte rekord: 26 pobeda, 1 poraz, 1 nerešeno (21 nokaut)

Kvote: Garcia (favorit sa kvotom 1.25), Duarte (kvota 4.0)

Ako je ikada postojala borbe koja izgleda kao bure baruta, to bi bila ova borba između dvojice najboljih nokautera u ovom sportu.

Ryan Garcia ima 19 nokauta u 23 pobede i traži osvetu nakon što je doživeo prvi poraz u karijeri od Gervonta Davisa u poslednjoj borbi. S druge strane, Oscar Duarte ima 21 nokaut u 26 pobeda i dolazi iz šest uzastopnih pobeda nokautom.

Sukob velter kategorije će biti uzbudljiv susret stilova, Garcia se vraća na borilačku težinu od 140 funti, dok će se Duarte, koji obično boksuje u kategoriji do 135 funti, sastati s njim na istoj težini na vagi.

The Hurricane veruje da bi novi režim treninga za Garciju mogao biti pravi lek za oporavak od povredjenog ega i ponosa.

The Hurricane-ova prognoza

Ono što je interesantno u vezi ove borbe jeste da se nakon poraza od Davisa, Garcia vraća u ring ne protiv nekog prosečnog boksera, već protiv vrlo agresivnog i nepredvidivog borca.

On izgleda veoma samouvereno sa svojim novim trenerom, Derrickom Jamesom, a njegovo samopouzdanje i vera u pobedu nad tako jakim protivnikom kao što je Duarte proizlazi iz odličnog početnog rada u njegovom novom režimu treninga.

Mnogi ljubitelji ovog sporta, uključujući i Oscara De La Hoyu, želeli su da vide Ryana u lakšoj borbi. Ali ja sam uzbuđen da vidim šta je naučio iz tog poraza i šta je preuzeo od novog trenera, jer sam primetio da izgleda veoma drugačije sa svakim trenerom s kojim je radio.

Svideo mi se njegov rad sa Canelovim trenerom, Eddyjem Reynosom, ali razumem koliko mu je bilo teško da bude miljenik trenera, što ga je na kraju nateralo da promeni trenerski tim. Radio je sa čuvenim Joeom Goossenom nakon Reynosa, ali ne verujem da mu Goossen može pružiti ono što je Garcia želeo.

Prognoza: Garcia dobija nokautom.

16 Decembar 2023: Jesse Rodriguez vs Sunny Edwards

Bokserske borbe: Jesse Rodriguez vs Sunny Edwards

Mesto održavanja: Arena Desert Diamond, Arizona

Rodriguez rekord: 18 pobeda, 0 poraza, 0 nerešeno (11 nokauta)

Edwards rekord: 20 pobeda, 0 poraza, 0 nerešeno (4 nokauta)

Kvote: Rodriguez (favorit sa kvotom 1.57), Edwards (kvota 2.95)

Kladionice su podeljene oko onoga što bi trebala biti uzbudljiva borba za unifikaciju WBO i IBF titula u muha kategoriji između dva neporažena talenta na vrhuncu svoje snage.

Američki bokser, koji nosi nadimak "Bam", jedan je od najboljih boraca u svetu, bez obzira na kategoriju, i može se pohvaliti impresivnim pobedama u 2022. godini protiv Carlosa Cuadrasa, Srisaketa Sor Rungvisaia i Israela Gonzaleza. On će imati prednost od sedam inča u dohvatu i nadaće se da će mu to doneti prednost.

S druge strane, Edwards drži svoj naslov od 2019. godine i prvi put će se boriti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Teško je, gotovo pa i nemoguće predvideti pobednika između dva ravnomerno uparena borca, ali domaći teren bi mogao presuditi za Rodrigueza. Moglo bi biti mnogo preokreta u borbi, s obzirom na to da će oba borca crpiti snagu iz trenutnog zamaha, što znači da će biti obilje opcija za klađenje.

Prognoza: Rodriguez dobija odlukom sudija.

26 Decembar 2023: Naoya Inoue vs Marlon Tapales

Bokserske borbe: Naoya Inoue vs Marlon Tapales

Mesto održavanja: Arena Ariake, Tokio

Inoue rekord: 25 pobeda, 0 poraza, 0 nerešeno (22 nokauta)

Tapales rekord: 37 pobeda, 3 poraza, 0 nerešeno (19 nokauta)

Kvote: Inoue (favorit sa kvotom 1.10), Tapales (kvota 8.0)

Postoji li trenutno bolji bokser na svetu od Naoye Inouea? On je neporažen s neverovatnih 88% stopom nokauta u svojih 25 pobeda i rangiran je kao broj jedan na svetu od strane RING-a u super perolakoj kategoriji.

Poznatiji kao "The Monster" ("Zver"), poslednji put je viđen u dominantnoj i razornoj pobedi nad Amerikancem Stephenom Fultonom, pokazujući neverovatnu brzinu ruku, neverovatnu snagu i munjevit pokret. Do kraja borbe u osmoj rundi, pogodio je 30% od 379 udaraca koje je izveo i 39% udaraca s punom snagom. Fulton, poređenja radi, pogodio je samo 21% od 233 udarca koje je izveo. Kvote od 1.10 možda nisu najbolje koje možete dobiti na favorita, ali nije pokazao nikakve dokaze da je sposoban da doživi poraz u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Marlon Tapales ulazi u "lavlju jamu" u Tokiju, i teško je videti kako može izvesti bilo šta drugo osim poraza. Ipak, on je ujedinio WBA i IBF titule u super perolakoj kategoriji od aprila ove godine. On prolazi kroz najduži trening kamp u svojoj karijeri - četvoromesečnu boksersku odiseju sa trenerom Ernelom Fontanillom u Las Vegasu - i imaće poverenja u svoje šanse da napravi najveće iznenađenje godine.

Prognoza: Da li će Tapales ispuniti očekivanja?

Ukoliko vas interesuje kladjenje na boks na našem sajtu možete pronaći pregršt korisnih informacije, od recenzija online kladionica i njihove mobilne verzije sajtova, pa sve do sjajnih vodiča za online kladjenje

Zapratite The Hurricane-a na Instagram, TikTok i Youtube za najsvežije informacije u njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na maria.gritsak@mightytips.com.