Najbolje MMA Borbe u Decembru s Paddy Pimblett vs Tony Ferguson - Odabrane od Jevgenijsa 'The Hurricane'

Stevan Bozic

Stevan Bozic

Novembar je bio savršena uvertira za uzbudjenje koje nas očekuje u oktagonu, sa mnogo prilika za klađenje na UFC borbe putem interneta.

Videli smo kako je Alex Pereira ostvario kontroverznu pobedu prekidom u drugoj rundi svog okršaja sa Jiříjem Procházkom. Brazilac je ciljao Procházku sa nekoliko bolnih udaraca nogama u otvarajućoj rundi, ali ovaj se vratio sa nekoliko snažnih udaraca u glavu u drugoj rundi. Međutim, Pereira ga je srušio kontranapadom, i iako se činilo da se češki borac brzo oporavlja, kombinacija pesnice i lakta bila je dovoljna da sudija prekine borbu. Mnogi posmatrači smatrali su da je bilo prerano, posebno s obzirom na to da je Procházka bio na nogama, ali rezultat znači da je Pereira tek deveti dvorazredni šampion u istoriji UFC-a.

Takodje smo videli i kako je Jason Jackson šokirao kroz Bellator Welterweight diviziju protiv prethodno neporaženog Yaroslava Amosova. Brutalan desni overhand šokirao je Amosova, što ga je odvelo do nokauta u trećoj rundi. Bio je to majstorski nastup u oktagonu, i to znači da je Jackson produžio svoj niz pobeda na sedam.

Možda je najveći rezultat meseca bio neverovatni TKO u prvoj rundi za Tom Aspinall-a protiv Sergeija Pavloviča u prepunom Madison Square Gardenu, što znači da je on privremeni šampion UFC-ove teške kategorije. Sa samo 1.09 na satu, Aspinall je ostvario životni san koji je počeo kada je imao osam godina. Užasan overhand udarac u levu slepoočnicu, praćen drugom kombinacijom levih i desnih udaraca u glavu, srušio je Pavloviča, i Aspinall je napao, udarajući svojim martelima po zbunjenom protivniku da bi okončao borbu. Emotivni Aspinall sada ima cilj borbu sa Stipe Miocicom - ukoliko i tu borbu dobije, nazire se obračun sa Jonom Jonesom.

Bio je to uzbudljiv mesec iza nas - ali dobro se nastavlja i u decembru. Ambasador MightyTips-a Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs, neporaženi bokser sa skorom 14-0 i zaljubljenik u borilačke sportove, tu je da nam pruži svoje prognoze najvećih borbi u decembru, uključujući Paddyja Pimbletta protiv Tonyja Fergusona.

The Hurricane nam je prošlog meseca pomogao da predstavimo najbolje MMA borbe u novembru i imao prognozu da će Pereira pobediti nokautom - pridružujući još jednu tačnu prognozu svom impresivnom skoru.

Pogledajmo šta on ima da kaže za praznični period borbi - zapamtite, možete se kladiti na bilo kojoj od MMA kladionica koje smo izabrali zbog odličnih kvota i velikog izbora na tržištu. Svakako da je Maxbet kladionica jedna od popularnijih kada je u pitanju kladjenje putem aplikacije za kladjenje za Android.

Decembar 16, 2023: Paddy Pimblett vs Tony Ferguson

Paddy Pimblett vs Tony Ferguson

Mesto održavanja: T-Mobile Arena, Las Vegas

Pimblett rekord: 20 pobeda, 3 poraza, 0 nerešeno (6 nokauta)

Ferguson rekord: 26 pobeda, 9 poraza, 0 nerešeno (12 nokauta)

Kvote: Pimblett (favorit sa kvotom 1.33), Ferguson (kvota 3.25)

Paddy "The Baddy" Pimblett se vraća u akciju prvi put od 2022. godine, nastavljajući svoju karijeru nakon kontroverznog prekida borbe protiv Jareda Gordona u decembru 2022. godine. Sada se suočava s Tonyjem "El Cucuy" Fergusonom, koji prolazi kroz niz od šest uzastopnih poraza. Nekadašnji privremeni UFC prvak u lakoj kategoriji nekada je nizao 12 uzastopnih pobeda, ali ovaj 39-godišnjak trenutno prolazi kroz najgori period u svojoj karijeri, i Pimblett će se nadati da će iskoristiti tu formu i približiti se top 15 u lakoj kategoriji.

Teško je prognozirati ishod ove borbe, a naš ambasador, The Hurricane, smatra da bi ovo mogao biti presudan trenutak za oba borca.

The Hurricane-ova prognoza

Ova borba će označiti ili povratak Tonyja na veliku scenu ili uzdizanje Paddyja Pimbletta među MMA elitu. Šest poraza u poslednjih šest borbi znače da mnogi sumnjaju da li su dani borbenih sportova za Tonija odbrojani. Da li je on još uvek vrhunski borac ili je samo nemi posmatrač? Saznaćemo 16. decembra.

Onako kako ja vidim, oba borca imaju dovoljno motivacije da pruže odličnu borbu. Jedan je željan da pokaže da još uvek nije završio sa borbama, dok će drugi pokušati da pokaže da je rame uz rame s najboljima.

Prediction: Pimblett dobija odlukom sudija.

Decembar 16, 2023: Leon Edwards vs Colby Covington

Leon Edwards vs Colby Covington

Mesto održavanja: T-Mobile Arena, Las Vegas

Edwards rekord: 21 pobeda, 3 poraza, 0 nerešeno (7 nokauta)

Covington rekord: 17 pobeda, 3 poraza, 0 nerešeno (4 nokauta)

Kvote: Edwards (favorit sa kvotom 1.83), Covington (kvota 2.04)

Na istom dogadjaju kao Pimblett vs. Ferguson je još jedna primamljiva borba, u kojoj se šampion u velter kategoriji Edwards suočava sa Covingtonom u zanimljivom meču prepunom tenzija.

Ovaj drugi već gotovo godinu dana blati Edwardsa, uz neke prilično oštre lične uvrede koje su odbijene od strane britanskog šampiona.

Rodom iz Birmingema, Edwards je favorit, i to s dobrim razlogom. On je pobedio Kamarua Usmana dva puta, dok je Usman dva puta pobedio Covingtona.

Prediction: Edwards dobija odlukom sudija.

Decembar 2, 2023: Beneil Dariush vs. Arman Tsarukyan

Beneil Dariush vs. Arman Tsarukyan

Mesto održavanja: Moody Center, Austin

Dariush rekord: 22 pobede, 5 poraza, 1 nerešeno (4 nokauta)

Tsarukyan rekord: 20 pobeda, 3 poraza, 0 nerešeno (4 nokauta)

Kvote: Dariush (kvota 3.2), Tsarukyan (favorit sa kvotom 1.53)

Mesec počinje uzbudljivim sukobom dva najbola lakta u borilačkim sportovima - pobeda može doneti mnogo i Beneilu Dariushu i Armanu Tsarukyanu, a može aspirisati oba borca za titulu u 2024. godini.

Kvote ne idu na ruku Dariushu - njegovo samopouzdanje je moglo biti uzdrmano nakon poraza od Charlesa Oliveire u poslednjoj borbi. S druge strane, Tsarukyan traži treću uzastopnu pobedu.

Međutim, Dariush će se nadati da bi mu nedostatak iskustva na elitnom nivou kod njegovog protivnika mogao doneti veliku prednost.

The odds are stacked against Dariush - his confidence would have taken a beating after a beat down at the hands of Charles Oliveira last time out. Tsarukyan, meanwhile, is seeking a third-straight win.

Možda se isplati ići protiv kladionica u vezi s ovom borbom, a možete razmotriti i mogućnost da preuzmete bonus dobrodošlice bez uslova u nekoj od online kladionica u Srbiji.

Prediction: Dariush dobija nokautom.

Zapratite The Hurricane-a na Instagram, TikTok i Youtube za poslednje vesti o njegovoj karijeri. Za zahteve za biznis saradnju, kontaktirajte njegovog menadzera na maria.gritsak@mightytips.com.