The Hurricane izlazi kao pobednik u Španiji

Stevan Bozic

Stevan Bozic

MightyTips ambasador Jevgenijs "The Hurricane" Aleksejevs bio je u sjajnoj formi tokom svog meča u Španiji, lagano je savladao francuskog borca Dimitrija Trenela tehničkim nokautom u trećoj rundi pritom sačuvavši svoj nepobedivi niz.

Jedna strategijska pobeda od strane šampiona kick-boksa koji se preobratio u boksera, stavivši svog protivnika pod ozbiljan pritisak od trenutka kada se začuo gong. Značajan efekat njegovog ubojitog udarca levom rukom videli smo tokom celog meča.

Pobeda dovodi The Hurricane na 299 poziciju Super Welterweight kategorije, a zadatak za njega i njegovog trenera Igora Mesmersa je da iskoriste njegov nepobedivi rekord kako bi nastavili uzlaznom putanjom.

A MightyTips tim će učiniti sve što može da mu pomogne na tom putu.

The Hurricane izlazi kao pobednik u Španiji

Zapanjujuća postavka za idealne performanse

Holiday World Resort u Benalmadeni bio je domaćin događaja u subotu, 5. avgusta. To je bio topli večernji ambijent na Costa del Solu, sa bokserskim ringom koji je gledao na Alboransko more.

Ukoliko je bilo iole sumnje u vezi njegove prve borbe van rodnog grada, The Hurricane nije pokazao znake slabosti. Doista, videli smo savršenu procenu protivnika pre nego što se završi posao.

Zapanjujuća postavka za idealne performanse

Hitre noge i iskorišćavanje značajne prednosti u dometu, Aleksejev se opredelio za strateški pristup u prve dve runde, bacajući levi direkt i radeci na telu Trenela kad god je to bilo moguće. Njegov ležeran, opušteni i prirodni bokserski stil bio je oštar kontrast naspram upornog, nagnutog i intenzivnog pristupa Trenela, omogućavajući mu da se lako nosi sa svakim udarcem koji dolazi sa velikim lukom.

Nakon uglavnom siromašne prve runde odmeravanja snaga u kojoj je The Hurricane potpuno kontrolisao situaciju, prvi znak njegove nadolazeće dominacije došao je 43 sekunde pre kraja druge runde. Kombinacija desnog krošea i leve ruke - partnerstvo koje se pokazalo odlučujućim tokom meča - bilo je dovoljno za prvi od tri nokdauna u meču. Trenel se uzdrmao, ali to je bio samo blagi uvod u ono što će uslediti.

Hitre noge i iskorišćavanje značajne prednosti u dometu

U trećoj rundi, The Hurricane je počeo pojačavati snagu udaraca, približavajući se Trenelu, i sa jednim minutem i 14 sekundi na satu, još jedan zapanjujući desni kroše i potresni levi aperkat srušili su Trenelov krvavi nos na njegovo desno koleno za prvi nokdaun u rundi i drugi u meču.

Francuz je hrabro uspeo da se izbori sa posledicama udarca, ali nije postojalo bilo kakvo olakšanje, i s Aleksejevsom koji je počeo spuštati ruke i sigurno i po volji birati svoje udarce, sve je bilo kristalno jasno.

The Hurricane je počeo pojačavati snagu udaraca

Sa još 56 sekundi preostalih na satu u trećoj rundi, još jedna kombinacija desnog krošea i levog aperkata (a zatim još jedan uznemirujući udarac u telo) bilo je dovoljno da se meč završi, uz Trenelovo prihvatanje sudijske odluke da prekine meč.

U stvarnosti, Francuz je izgledao zadovoljno što je meč završen, očigledno priznajući pobedu boljeg borca tog dana i podižući ruku Aleksejevsa pred impresioniranom publikom.

U međuvremenu, The Hurricane je publici uputio četiri uobičajena kratka i oštra naklona. Sve je izgledalo kao rutinski meč za Aleksejevsa, što je još impresivnije ako se uzme u obzir da mu je prethodni profesionalni meč bio još 2021. godine.

Francuz je izgledao zadovoljno što je meč završen

The Hurricane-ov tim je bio zadovoljan izvedbom borbe

Govoreći nakon borbe, MightyTips ambasador je bio zadovoljan svojim nastupom verujući je da je strateški plan borbe dobro izveden.

"Cilj borbe bio je izvesti tehničku bitku. Želeo sam prve dve runde koristiti za procenu udaljenosti od protivnika bacanjem ruku i radom na telu, hvatajući ga u kontranapadu", rekao je on."

"Kada sam procenio udaljenost, približio sam se protivniku (u 3. rundi) i radio blizu, ciljajući telo i glavu, osiguravajući pri tom da udarci pogode metu."

"Prve dve runde su bile o razvlačenju, provociranju i kontranapadu. Pobednička strategija. Treća runda je bila predvidjena za snažnu završnicu."

Trener The Hurricane-a, Igors Mesmers, dodao je: "Borba je prošla gotovo besprekorno, sve prema planu i isplaniranoj taktici. Prva runda je bila razgledanje, a u drugoj smo pronašli udaljenost i rupe u odbrani protivnika, istrošili ga i postigli nokdaun."

Pohvalio je svog borca nakon borbe: "Jevgenijs je pokazao promišljenost, tehnički rad, kontrolu ringa, aktivnu odbranu, dobro osmišljene kontra-napade i snagu udaraca pod pritiskom."

The Hurricane-ov tim je bio zadovoljan izvedbom borbe

Može li The Hurricane nastaviti sa pobedama

Ovo je bila vrsta borbe koja bi mogla privući pažnju. Sa 31 godinom, nalazi se na vrhuncu svojih fizičkih sposobnosti. Uprkos relativno malom iskustvu u profesionalnom boksu, iza sebe ima decenije borbenog iskustva zahvaljujući svojoj prošlosti u taekwondou i kick-boksu.

Njegov sledeći protivnik još nije određen, ali ne može se sa sigurnošću reći koliko daleko može dogurati jedna od najsjajnih zvezda Letonske boks scene.

Pratite boksera @ealeksеev na Instagramu i Youtubeu za najnovije informacije o njegovoj karijeri. Za poslovne upite, kontaktirajte njegovog menadžera na adresu maria.gritsak@mightytips.com.

Može li The Hurricane nastaviti sa pobedama

Ko je The Hurricane?

Datum rođenja: 6. jul 1993, Letonija

Visina: 6'0 (oko 183 cm)

Profesionalni bokserski skor: 14 pobeda, 0 nerešenih mečeva i 0 poraza

Nokauti (KO): 57,14%

Stav: Ortodoksan

Nagrade u karijeri u borbenim veštinama: Svetski šampion u kik-boksu 2007, Evropski šampion u kik-boksu 2008, Baltički K-1 šampion 2010, Evropski šampion u Muaythai-ju 2011, Evropski profesionalni K-1 šampion 2015.

Šta je saradnja MightyTips-a i Jevgenijs „The Hurricane„ Aleksejeva?

Kao kompanija koja briljira u svetu sporta, potpuno smo posvećeni osnaživanju sportista da dostignu neviđene visine. Oduševljeni smo što se udružujemo sa The Hurricane-om, verujući da će naša saradnja pomoći njemu da osvoji nove izazove i sačuva svoj izvanredan niz pobeda. Istovremeno, ova saradnja ističe našu poziciju kao MightyTips - vaš izvor vrhunskih platformi za klađenje, najbolji bonusi za kladjenje, aplikacija i sajtova za klađenje na boks.

Na MightyTips-u nudimo sve informacije o klađenju, bilo da se radi o savetima i prognozama, recenzijama, aplikacijama za klađenje, različitim načinima uplate ili najboljim sajtovima za uživo klađenje.